E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump konuştu, ABD borsası rekorla kapandı---

Trump konuştu, ABD borsası rekorla kapandı

Trump konuştu, ABD borsası rekorla kapandı
14 Şubat 2017 - 07:51 borsagundem.com

New York borsası, Trump`ın ülkesiyle Kanada arasındaki ticari ilişkileri güçlendirme sinyali vermesinin ardından haftanın ilk işlem gününü rekor seviyeden tamamladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile düzenlediği ortak basın toplantısında her iki ülkenin ortak yatırım yapacağını açıklaması ABD borsralarına doping oldu.

Dow Jones Sanayi Endeksi 142,79 puan (yüzde 0,70) yükselişle 20.412,16 puandan, Standard & Poor's 500 Endeksi 12,15 puan (yüzde 0,52) artışla 2.328,25 puandan kapandı.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de 29,83 puan (yüzde 0,52) değer kazanarak 5.763,96 puana yükseldi.

Böylece, her üç endeks 3'üncü gün art arda rekor seviyeden günü tamamlamış oldu.

Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yla Beyaz Saray'da yaptıkları görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, iki ülkenin uluslararası ticaret konusunda güçlerini birleştirmekten yarar sağlayacağını belirterek, "İstihdam ve ticareti Kuzey Amerika'da tutmak hem ABD, hem Kanada için daha iyi olacak. İstihdam olanaklarını ve zenginliğimizi kıtamızda tutmak konusunda birlikte çalışmalıyız ve çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)