E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump kaybetse de kazanacak 6 hisse---

Trump kaybetse de kazanacak 6 hisse

Trump kaybetse de kazanacak 6 hisse
26 Haziran 2020 - 11:31 borsagundem.com

Başkanlık seçimlerinde Biden'ın zaferi durumunda ABD sağlık sisteminde köklü değişimler gerçekleşecek. Sağlık şirketleri seçimleri korkuyla beklerken inovasyonu düşünen 6 hissenin pozitif ayrışması bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te sağlık sektörü ve yatırımcıları için pek çok belirsizlik söz konusu. ABD eyaletlerinin yarısında korona virüs vakalarında artış gözlemleniyor. Yaklaşan başkanlık seçimlerinde ise Joe Biden anketlerde Donald Trump’ı geçti. Demokratlar ABD Kongresi’nde de çoğunluğu kazanacak gibi gözüküyor.

Demokratlar seçimi kazanıp ABD’deki sağlık sistemini değiştirse dahi yeni tedavi yöntemleri ve gelişmiş medikal teknolojiler üreten şirketler değer kazanmaya devam edecek.

Yatırım ve finans hizmetleri şirketi Edward Jones’un Kıdemli Sağlık Şirketleri Analisti Ashtyn Evans gelecek üç ila beş senesi içerisinde iyi performans göstermesini beklediği 6 hisseyi öneriyor. Evans, “Demokratların seçimi kazanması sağlık hisseleri için büyük bir risk. Fakat uzun vadede nereye konumlanmanız gerektiğini düşünüyorsanız, biz sadece maliyet düşürme politikalarına, şirket evliliklerini ve satın almalara değil inovasyona da odaklanan şirketlere yatırım yapılmasını öneriyoruz” dedi.

Demokratların getirecekleri sağlık sisteminin büyük ilaç firmaları için baskı oluşturacağını belirten Evans medikal ürünler ve hizmetler sektöründe inovatif odaklı hareket eden şirketlerin pozitif ayrılacağını öngörüyor. Analistin sektörde satın alma önerisi verdiği 6 hisse var

Eli Lilly

İlaç şirketi Eli Lilly’nin hisseleri bu yıl 23 Haziran tarihine kadar %22’lik bir geri dönüş yaşadı. Şirket hisselerinin temettü kazancı %1,86 oranında.

Evans Eli Lilly’nin güçlü dağıtım ağı sayesinde şirket kârlarının gelecek beş yıl içerisinde %15 yükselmesini bekliyor. Analist, ilaç harici ve inovatif olmayan işlerini durdurduklarından dolayı zaman içerisinde bir miktar küçüldüğünü sözlerine ekliyor.

Merck

Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar üreten şirketin hisseleri bu yıl %14 oranında düştü ve şirketin temettü payı %3,16 oranında.

2019 yılında şirketin kanser bağışıklığı ilaçları toplam 11,08 milyar dolar değerindeydi ve şirket satışlarının %24’ünü karşılıyordu. İlacın satışları %55 artış gösterdi. Evans şirketin 2020’nin ortalarında 20 milyar dolarlık yıllık ürüne ulaşabileceğini öngörüyor.

Novartis

İsviçre merkezli ilaç firmasının ABD’deki mevduat alımları bu yıl %2 düştü ve temettü payı %2,22 oranında.

Evans şirketin sağlık alanındaki portföyünün oldukça geniş olduğunu belirtiyor. Merck şirketin çalıştığı alanın dışında kanser alanında inovatif çalışmaları olan Novartis, gen terapisi yoluyla kanser hastalarının tedavisini araştırıyor.

Analist Novartis’i “yüksek fiyat, yüksek inovasyon ve hasta odaklı tedavi” kelimeleriyle tarif ediyor.

Medtronic

Dublin merkezli şirketin hisseleri ABD borsalarında işlem görüyor. Şirket hisseleri bu yıl %17 oranında düşüş gösterdi ve temettü payı %2,48 oranında.

Evans şirketin medikal teknoloji alanında en fazla çeşitlendirmeye sahip olan şirketlerden biri olduğunu söylüyor. Şirket kardiyoloji cihazları, diyabet pompaları, nabız dengeleyicileri ve robotik cerrahi araçları üretiyor. İrlanda merkezli Medtronic konumu sayesinde vergi avantajını da bünyesinde bulunduruyor.

Abbot Laboratories

Genel ilaçlar, hasta tanımlama sistemleri, gıda desteği ürünleri ve medikal araçlar üreten Abbott şirketinin hisseleri bu yııl %6 oranında yükseldi ve şirketin temettü payı %1,58 oranında.

Evans gelişmekte olan ülkelerdeki artan sağlık erişimiyle birlikte şirketin odaklandığı bu pazarlarda önemli bir güç elde ettiğini belirtiyor. Analist aynı zamanda şirketin korona virüs test kitleri sayesinde kısa vadede de kâr getirebileceğini belirtiyor.

Thermo Fischer Scientific

Farmakoloji araştırmaları için araç ve sistemler üreten Thermo Fischer’ın hisseleri bu yıl %10 yükseldi. Şirketin temettü payı ise %0,25’le oldukça sınırlı.

Evans şirketin önemine ilişkin, “Yeni ilaçlar üretilmesi için biyoteknoloji alanında artan yatırımlardan fayda sağlıyorlar” ifadelerinde bulundu.

Salgının merkez üslerinde Kovid-19 kaynaklı çok sayıda ölüm haberi geldi

 

Blackrock CEO’su: Borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek

 

Küresel borsalar FED’den ümidini kesmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI26 Haziran 2020 16:37

    ABD kim gelirse gelsin asıl politikaları hiç bir zaman değişmez.abd yi bunlar yönetmiyor ki.abd yi zengil yahudi sülalri yönetmekte bunlar ne derler ise o olmaktadır.bunlar onların kuklarıdır.

  • Ördek26 Haziran 2020 18:57

    Boşver onuda senin 1 milyon yeni yatırımcı nerde?Bak yeni ördek lazım mış borsaya söylede geç kalmasınlar.