E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump karşıtı Kongre üyesi eşitsizlik vurgusu yaptı---

Trump karşıtı Kongre üyesi eşitsizlik vurgusu yaptı

Trump karşıtı Kongre üyesi eşitsizlik vurgusu yaptı
14 Ocak 2020 - 10:34 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın ırkçı saldırılarına hedef olan 4 kadın Kongre üyesinden biri olan Ocasio-Cortez Twitter’dan ABD piyasalarına yüklendi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Demokrat parti Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Dow Jones Endüstriyel Ortalama endeksi (DJIA)’nın tarihi rekorunu yenilemesi ardından Twitter’dan çalışan ücretilerinin artmamasını eleştirdi. Cortez piyasaların ekonomiyi yansıtmadığı belirtti.

Borsa İstanbul'da beklenti yüksek

Demokrat Parti’nin New York temsilcisi, en büyük şirketlerin oluşturduğu (blue-chip) endeksi geçen yıl % 20'den fazla artarken ABD ortalama saatlik ücretin % 3'ten az arttığını belirtti. Hisse senetleri genel olarak daha yüksek servet seviyesine sahip olanlar tarafından tutulduğundan, ‘zengin olanları daha da zenginleşme’ düşüncesini destekledi.

Cortez’in bu tweetleri geçen hafta Trump’ın borsaların yükselişi hakkında attığı ‘409K’ tweetine karşılık attığı düşünülüyor.

Trump'ın Tweetlerinin borsalar üzerinde etkisi

 

ABD Merkez Bankası FED’e göre ABD’lilerin yarısı hisse senedi sahibi.

Endeksin genel görünümü güçlü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okivireke Dokisirike14 Ocak 2020 11:43

    Borsamız 2008 de 3000 lerden bugün 30 000 e yaklaştı.ama ekomomiz 10 kat büyümedi malesef.patlama an meselesi 2008 dekinden daha kötü bir kriz olabilir.bir tane büyük bir olaya bağlı bunu da caı yapabilecek güçtedir.

  • Okie Dokie14 Ocak 2020 11:31

    Seni FED'in başında görmek isteriz Ocasio-Cortez.

  • Sanal şeyler14 Ocak 2020 11:05

    Sayın Alexandria Ocasio gibi düşünüyorum, Market deyince sadece büyük bir bakkal aklıma geliyor zamları da var :) değerli maden ve döviz borsasını anlıyorum ama hisse senedi borsasını anlamıyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.