E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Karabağ’ı kolay çözeriz---

Trump: Karabağ’ı kolay çözeriz

Trump: Karabağ’ı kolay çözeriz
25 Ekim 2020 - 22:15 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmayı çözme sözünü verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, New Hampshire’daki seçim konuşmasında, “Bunu çözeriz. Buna ‘kolay durum’ derim ben. Bunu hallederiz. Gidin ve halkınıza söyleyin. Ermenistan. Neden olmasın? Ne yapacağını biliyorsan kolaydır” ifadesini kullandı.

Daha önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da ateşkes ilan etmeyi kabul ettiği, ABD’nin Azerbaycan’ı da ikna etmeye çalıştığını dile getirmişti.

Uzun yıllardır çözüm bekleyen Dağlık Karabağ'daki çatışmalar, 27 Eylül'de yeniden alevlenmişti. İki ayrı ateşkes mutabakatına rağmen taraflar, askeri faaliyetlere ara vermeden devam ediyor.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan'ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim26 Ekim 2020 01:12

    Trump dogru soylemis...bu is cok kolay cozulur. ermenistan karabagda isgal ettigi yerlerden cikar ayrica azerbaycana yuklu tazminat oder nahcivanla azerbaycan birlestirilir olay hemen cozulur.

  • mehmet26 Ekim 2020 00:12

    ermeni lobisine ışık yakıyor.. az şeytan değilsin trump..

  • Yorum26 Ekim 2020 00:05

    Şu s 500 leri alsak birde teknolojisini ayrıca çinden de bir iki füze teknolojisini alsak bizde abd yi çözecez de

  • Yorum26 Ekim 2020 00:02

    Size luzum yok biz çözüyoruz bu bölgeye abd namına çöpe ihtiyaç yok zaten gittiğiniz yere zulüm götürüp bölgeyi en kötü duruma sokuyorsunuz ardından petrol doğalgaz altın ve diğer kıymetli az bulunan madenlerini abd şirketleri aracılığıyla sömürüyorsunuz modern sömürgecilik bu hiç zahmet etme s 400 ler sizi bekliyor olacak çünkü

  • manyak herif25 Ekim 2020 23:08

    sayın trumpın kastettiği azerbaycana atom bombası atarız ve çözeriz demek istiyor.

  • Kerim26 Ekim 2020 00:55

    O BIRAZ SIKAR