E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump için Eurasia analistleri ve Summers'dan sert uyarı---

Trump için Eurasia analistleri ve Summers'dan sert uyarı

Trump için Eurasia analistleri ve Summers'dan sert uyarı
04 Ocak 2017 - 08:38 borsagundem.com

ABD'nin eski Hazine Bakanı Summers ve Eurasia Group analistleri Trump'ın politikalarının risklerine karşı uyarılarda bulundu

ABD'nin eski Hazine Bakanı Lawrance Summers, yatırımcıların Donald Trump'ın politikalarının riskleri hakkında çok fazla iyimser olduklarını söylerken, Eurasia Group analistleri, yeni başkanın politikalarının 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmeyen küresel istikrarsızlık seviyesine katkıda bulunabileceği uyarısında bulundu.

Harvard profesörü ve Bill Clinton döneminde Hazine Bakanlığı görevini yürütmüş bir Demokrat olan Summers, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin korumacı tedbirler uygulama olasılığı aynı zamanda dış politika ve içeride sosyal programlardaki değişikliklerin "olağanüstü belirsizlik" yaratmakta olan konular olduğunu söyledi. Danışmanlık şirketi Eurasia Group analistleri, yeni bir raporda, benzer uyarılarda bulunarak, dünyanın 2017'de bir "jeopolitik resesyon" dönemine girmekte olduğunu kaydetti.

Yatırımcılara siyasi riskler konusunda danışmanlık hizmeti veren Eurasia'ya göre, Trump'ın Önce Amerika platformunda başkanlığa seçilmesi ile birlikte, küresel ekonomi artık ABD'nin "koruyucu kafes" sağlamasına güvenemez. Eurasia'nın Salı günü yayımladığı rapora göre, Trump'ın Rusya ile buzları etirmeye yönelik işaretleri, NATO'ya yönelik kuşkusu ve Fransa'da Ulusal Cephe gibi Avrupa'daki düzen karşıtı partilerle "yakınlaşması", küresel düzeni koruyan savaş sonrası temel ittifakı zayıflatabilir.

Bu uyarılar, Almanya, Fransa ve Hollanda'daki seçimler, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması, ABD'deki iktidar devri, Brezilya gibi gelişen ülkelerdeki sorunlar ve Avrupa'daki mülteci krizi gibi 2017 yılındaki bir dizi istikrarsızlık tehditleri öncesi bir hatırlatma niteliğinde.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)