E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Guaido'yu Venezuela'nın 'geçici başkanı' olarak tanıdı---

Trump, Guaido'yu Venezuela'nın 'geçici başkanı' olarak tanıdı

Trump, Guaido'yu Venezuela'nın 'geçici başkanı' olarak tanıdı
23 Ocak 2019 - 21:28 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, yazılı bir açıklama yaparak, Venezuela'daki son  duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Trump, açıklamasında, "Bugün resmi olarak Venezuela Ulusal Meclis  Başkanı Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıyorum.  Venezuela halkı tarafından seçilen tek meşru yönetim aracı olan Ulusal Meclis,  Nicolas Maduro hükümetinin ise meşru olmadığını ilan etmek üzere Anayasayı  harekete geçirdi ve dolayısıyla artık devlet başkanlığı koltuğu boş durumdadır."  ifadelerini kullandı.

ABD'nin siyasi ve ekonomik gücünü Venezuela'da demokrasinin  restorasyonu için kullanmaya devam edeceğini ifade eden Trump, Batı ülkelerinin  liderlerine de Guaido'yu tanımaları çağrısında bulundu.

Trump, ABD'nin Maduro yönetimini kendi eylemleri dolayısıyla sorumlu  tutmaya devam edeceğini vurguladı.

Guaido'nun dün paylaştığı bir açıklamaya atıfta bulunan  Trump,  "Şiddet gaspçının silahıdır, bizim tek net adımımız ise özgür ve demokratik bir  Venezuela için birlikte ve güçlü durmaktır." ifadesini kullandı.

Son dönemde siyasi tansiyonun giderek yükseldiği ülkede muhalefet ve  iktidar yanlıları kentin farklı bölgelerinde gösteri düzenliyor.

Caracas'ta Ulusal Muhafız Birliğine mensup bir grup asker, 2 gün önce  hükümete başkaldırmış ve yayımladıkları görüntülü mesajla halka ayaklanma çağrısı  yapmıştı.

Kentin Cotiza semtinde gerçekleşen olay sonrası bölgeye operasyon  düzenlenmiş ve isyancı 27 asker teslim olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JİKS24 Ocak 2019 08:43

    HALKIN ÇOĞUNLUK OYU İLE seçilmiş bir kişinin bu şekilde görevden alınması demokrasi değildir taki bir sonraki seçime kadar.Tersi uygulanırsa asıl diktatörlük budur.''Kahvehaneden maduroyu maduro ve venezuelayıdamıanaliz ettin diyen misafir efendi sen ne biliyosun acaba kişiler ve ülke ile ilgili.felsefe demokrasi ise doğru alınmamasıdır.

  • Türkoğlutürk 24 Ocak 2019 07:39

    Amerikan projesi bop u destekleyenlere oy verenler, abd askerine secde edenlere oy veren ler siz susun. Anlamadığınız konuda saçmalamayın. Siz gidin yerli mafya dizileri seyredin bunlar sizi aşar.

  • torku23 Ocak 2019 23:36

    maduro populist bir şarlatan. ülkesine sadece yıkım getiriyor. ülkesini ekonomik olarak aciz duruma düşürüp dış müdahaleye açık getiren bir beceriksiz.

  • ahmet23 Ocak 2019 23:33

    Bu söylemden benim anladığım Amerikan firmaları sömürmek için ekonomik tetikçiler vasıtasıyla Venezuela'ya girmekte başarısız oldular.Girmek için iki  seçenek kaldı.1-İçeriden işbirlikçilerle beraber yapılacak darbe ki bu başarısız oldu.2-Askeri operasyon.Allah Maduro'nun ve Venezuela halkının yardımcısı olsun.

  • misafir'e 24 Ocak 2019 08:46

    Hiç değilse senin gibi oturduğu bardan sarhoş kafayla ne söylediğini bilmez bir halde yorum yapmamış, siz büyüklerinizin yaptığı gibi içip içip.....

  • misafir23 Ocak 2019 23:50

    oturduğun kahvehaneden maduroyu ve venezuelayı da mı analiz ettin? aferin evladım, devam et. "allah maduro'nun yardımcısı olsun" yazmış bi de... 

  • Ufuk23 Ocak 2019 21:45

    Demek yakında oraya operasyon yapacak, Suriye gibi karıştıracak.

  • Abd den dost ayı post........23 Ocak 2019 21:37

    Abd demek ki Venezüella demokrasi getirmeye karar vermiş. Venezuela ya Valisi atadiginiz gore