E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Golan Tepeleri kararını yarın imzalayacak---

Trump, Golan Tepeleri kararını yarın imzalayacak

Trump, Golan Tepeleri kararını yarın imzalayacak
24 Mart 2019 - 19:06 borsagundem.com

İsrail, Trump'ın Başbakan Netanyahu ile Beyaz Saray'da yapacağı görüşmede işgal altındaki Golan Tepeleri'ni "İsrail toprağı" kabul eden kararnameyi imzalayacağını açıkladı

İsrail Dışişleri Bakanı Vekili ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail basınında, Trump'ın yarın Netanyahu ile Beyaz Saray'da yapacağı görüşmede Golan Tepeleri'ndeki "İsrail egemenliğini" tanıyan belgeyi imzalayacağı yönündeki haberleri doğruladı.

Açıklamasında, İsrail ile ABD ilişkilerinin, "hiç olmadığı kadar iyi" olduğunu söyleyen Katz, "Başkan Trump, yarın Başbakan Netanyahu'nun huzurunda, İsrail’in Golan’daki egemenliğini tanıyan kararnameyi imzalayacak." ifadesini kullandı.

Resmi ziyaret kapsamında Washington'ta bulunan Netanyahu, yarın Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Trump ile Netanyahu salı günü yine Beyaz Saray'da akşam yemeğinde bir araya gelecek.

ABD Başkanı Donald Trump, 21 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri’ni 1967’den bu yana işgal altında tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan24 Mart 2019 19:47

    Çok ucuz oportünist kişisel kaygılarla yapılmış bir davranış

  • Bayram Koray24 Mart 2019 19:38

    Rusya böyle bir şeyi asla tanımayacağını , kabul etmeyeceğini söyledi bizim araya girmemize gerenk yok.zaten dünyayı iki süper güç yönetiyor.

  • hakan24 Mart 2019 19:28

    abd istedıgı topragı ıstedıgı ulkeye verebılıyorsa kırımıda ukranyaya versınde gorelım oyle ımzalamakla iş bıtıyormu rusyaya kırımı ıhlak ettı dıye yaptırım uyguluyorsun israilede işgal ettı dıye odullendırıyorsun

  • Itri24 Mart 2019 21:03

    Golan tepelerini Israil kendi ordusu aldı, abd vermedi.