E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump: Fed ne yaptığını bilmiyor---

Trump: Fed ne yaptığını bilmiyor

Trump: Fed ne yaptığını bilmiyor
05 Temmuz 2019 - 19:29 borsagundem.com

Trump, "Eğer ABD'nin faizleri düşürecek bir Fed'i olsaydı ekonomideki büyüme roket gemisi gibi olurdu" açıklamasında bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası'na (Fed) faiz indirimi çağrısını yineledi. Bloomberg'de yer alan habere göre Trump, olası faiz indiriminin ABD ekonomisinin büyümesine yardımcı olacağını yineledi ve "Fed ne yaptığını bilmiyor " ifadesini kullandı. 

Trump, New Jersey'de gazetecilere verdiği demeçte, "Eğer ABD'nin faizleri düşürecek bir Fed'i olsaydı ekonomideki büyüme roket gemisi gibi olurdu" şeklinde konuştu.

Fed yarı yıllık raporunda faiz indirimi mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yetkisiz trump06 Temmuz 2019 15:36

    Görevden al. O kadar yetkindemi yok. Bizim reis örnek al..

  • Osman06 Temmuz 2019 01:42

    Bizim merkez bankası da ne yaptığını bilmiyor.Dolar kurunu düşürmek için faiz asla silah olarak kullanılamaz.Ama ne yaptılar doları düşürmek için faizi yükselttiler doların fiatı düştümü asla ??????Düşmez inadına yükseldi 7 tl ye kadar çıktı.Kurun fiatını düşürmek için faiz yükselten bir ekonomist korkak bir ekonomisttir , ekonomiden anlamayan bir ekonomisttir.faiz yüksetilmez yoksa ekonomi kilitlenir.bankalarda batar , kredi kullananlarda batar.En basit karşılaştırma Faiz israilde yüzde 0,25 bizde yüzde 24 oranı bir karşılaştırın dört işlemi bilen aradaki farkın dağlar kadar olduğunu anlar.İşte bizim merkez bankasının marifeti.Bence Cumhurbaşkanımız sonuna kadar haklıdır.Birileri ona faiz tuzağı kuruyor.

  • Başkan 05 Temmuz 2019 22:24

    Adam işi biliyor. Ama ABD derin devleti adamı dinlemiyor. Haydi FED kendine gel, düşür şu faizleri de, bizdeki dolarcılar daha çok avucunu yalasın...

  • Okie Dokie05 Temmuz 2019 22:04

    Kes sesini Trump. Seni oraya İsrail sermayesi getirdi. Faiz istiyoruz sen faizleri düşürmeye çalışıyorsun. Seni getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz.