E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump duyurdu: ABD ile Çin arasında anlaşma sağlandı---

Trump duyurdu: ABD ile Çin arasında anlaşma sağlandı

Trump duyurdu: ABD ile Çin arasında anlaşma sağlandı
13 Aralık 2019 - 20:16 borsagundem.com

Trump, Çin ile ticaret anlaşması görüşmesinde, çok geniş kapsamlı olan birinci faz anlaşma konusunda uzlaştıklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Çin ile çok geniş kapsamlı bir birinci faz ticaret anlaşması üzerinde anlaştık. Çin, bazı yapısal değişiklikler ve büyük miktarda tarım ürünü, enerji, işlenmiş ürünler ve daha birçok şeyin büyük miktarda satın alımı için mutabık kaldı" bilgisini paylaştı.

Çin'e 15 Aralık'ta uygulanması planlanan gümrük vergisi artışının da iptal edildiğini belirten Donald Trump, "İkinci faz anlaşma için bir an önce müzakerelere başlayacağız, 2020 seçimlerine kadar beklemeyeceğiz. Bu herkes için muhteşem bir anlaşma. Teşekkürler." ifadelerini kullandı.

ÇİN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Shouwen, Pekin'de yaptığı basın toplantısında, "ABD, Çin ürünlerine vergileri kademeli olarak kaldıracak" dedi.

Shouwen konuşmasında, "Birinci aşama görüşmeler önemli gelişme kaydetti.  Anlaşma Çin'in reform hedefleriyle uyumlu. ABD'den ve diğer ülkelerden yapılan ithalat artacak. Bu anlaşma küresel piyasalardaki güveni artıracak.  Bu anlaşma Çin ve ABD arasındaki ekonomik işbirliği için uygun. ABD ile metin üzerinde anlaşmaya vardık. Çin en kısa zamanda anlaşmanın yasal incelemesini tamamlayacak" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)