E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump Demokratlara öfke saçtı---

Trump Demokratlara öfke saçtı

Trump Demokratlara öfke saçtı
21 Ocak 2019 - 02:32 borsagundem.com

ABD Başkanı, hükümetin açılması için yaptığı son öneriyi de reddeden Demokratlara Twitter'dan sert tepki gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 30 gündür kapalı olan federal hükümeti açmak için sunduğu yeni öneriyi geri çeviren Demokratları ülke sorunlarını düşünmek yerine 2020'deki seçime odaklanmakla suçladı. 

ABD Başkanı, teklifi kabul etmeyeceklerini duyuran Demokratların Meclis Sözcüsü Nancy Pelosi'yi "radikal demokrat" olmakla ve "kontrolünü kaybetmekle" itham etti. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden görüşlerini paylaşan Trump, Demokratların teklifini henüz konuşmasına başlamadan reddettiklerini vurguladı.

Trump: Demokratların derdi 2020 başkanlık seçimleri

Trump, Pelosi ve "bazı Demokratları" hedef alarak "İşlenen suçları yada uyuşturucuyu görmüyorlar. Sadece, kazanamayacakları 2020'yi (ABD başkanlık seçimleri) görüyorlar. En iyi ekonomi! Ülke için doğru olan şeyi yapıp insanların işlerine gitmesine izin vermeliler" dedi.

Trump, planının ülkede yasa dışı olarak bulunan 11 milyon kişiyi göndermek olmadığını belirtti ancak Pelosi’yi uyarmayı da ihmal etmedi. Trump, tweet mesajında “bu konuda dikkatli ol” ifadesini kullandı.

Trump, Cumartesi günü sunduğu önerisinde Amerika’ya anne babalarıyla yasa dışı olarak çocuk yaşta gelen ve kendileri Dreamers olarak nitelenen 700 bin kişinin 3 yıl daha korunmasını önermişti. Bu önerisi bazı kesimlerce af olarak nitelenmişti.

Buna ek olarak Trump, Geçici Koruma Statüsü’nde bulunan 300 bin kişi için de 3 yıl ek koruma süresi önermişti.

Amerika’da hükümetin bir kısmı bütçe konusunda Demokratlar’la Cumhuriyetçiler’in anlaşamaması nedeniyle 22 Aralık’tan buyana kapalı.

Yaklaşık 800 bin federal çalışan bu nedenle maaşlarını alamıyor.

Başkan Donald Trump, bütçede Meksika sınırına duvar inşa edilmesi için yaklaşık 6 milyar dolar istiyor. Demokratlar ise buna karşı çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)