E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Çin'deki virüs ölümleri ABD'den daha çok---

Trump: Çin'deki virüs ölümleri ABD'den daha çok

Trump: Çin'deki virüs ölümleri ABD'den daha çok
17 Nisan 2020 - 20:44 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Çin'deki yeni tip korona virüs (Kovid-19) kaynaklı ölümlerin açıklandığından farklı ve ABD'den de çok daha yüksek olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan Covid-19 salgınının çıktığı ülke olan Çin'e yönelik açıklamada bulundu. Yeni tip koronavirüs için "görünmez düşman" ifadesini kullanan Trump, paylaşımında şunları kaydetti:

"Çin, görünmez düşmandan dolayı yaşamını kaybeden kişilerin sayısını iki kat artıran bir açıklamada bulundu. Aslında ölümler açıklananın çok ötesinde ve ABD'deki ölümlerden de daha çok. ABD, Çin'in yanına bile yaklaşamaz."

Vuhan ölü sayısını revize etmişti

Kovid-19'un ilk kez görüldüğü Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kenti idaresi, virüse ilişkin ölü sayılarını bugün revize etmişti.

İdare, Kovid-19 kaynaklı daha önce 2 bin 579 olarak açıklanan hayatını kaybedenlere 1290 kişi daha eklenerek yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 869 olduğunu duyurmuştu. Böylece Çin genelindeki Kovid-19 ölümlerinin sayısı 4 bin 632'i bulmuştu.

Kovid-19 salgınının "merkez üssü" konumunda bulunan ABD'de ise 33 bin 286 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cezmi18 Nisan 2020 12:09

    Saçma sapan bir karşılaştırma bu aslında bizmde bunu yapmamız doru değil herkez kendi mücadelesini profosyonel bir şekilde şekilde yapmalı yani aynaya bakmalı

  • Efe18 Nisan 2020 01:44

    Bu olması gereken bir durum insanın insana verdıgı zararı hıc bir canlı varlık veremez super guc devletlerin aslında ne kadar aciz zavallı oldugunu gosterdı. Aynı firavun misali eden bulur sanmayın tum hesap obur tarafa kalır

  • Yorum18 Nisan 2020 00:18

    Ya şimdi herkes bir birine bok atıyorsa bilinki hepside yalan söylüyor yeni vaka sayıları ve ölüm sayıları çok düşündürücü ilacı olmayan ve hatta dünyada tedavi aşamaları hemen hemen aynı olan bir hastalıktan Bi ülkede enfekte olan hasta sayısının%13 ü başka bir ülkede ise %1 i olamaz Belçika mesela saglıktan çok mu kötü en iyiler arasında ama az gelişmiş ülkelerin bile ölü sayısı daha az ama böyle yaparak kendilerini kandırıyorlar çünkü bir noktadan sonra gerçekleri söyliyecekler şimdi hindistan çinin bitişiği ama ölü sayısı yayılma hızı az bana göre brezilya...

  • mzd17 Nisan 2020 23:46

    sıkıcı,bunlar gerçekten uzaylı lo...

  • Muhtar17 Nisan 2020 22:53

    Sarı kafa durumuna bakmıyor. Rakam yaristiriyor embesil. Dünyanın canına okudunuz. Hala ne ile övünüyor

  • Tufan17 Nisan 2020 22:27

    Avrupa çin rusya abd hepsi rakamları düşük gösteriyorlar. Birtek bizim buradaki muhalefet kıçını yırtıyor, rakamları yalanla yükseltip ekonomi çöksünde seçiliriz belki diye. Türkiye şuan süper güçlerin hepsinden iyi durumda maşallah ama bu kör muhalif kafalar anlamaz. Anca dırdır ederler. Allah ıslah etsin.

  • mal17 Nisan 2020 21:52

    eee diyelim ki çinde daha fazla. senin hatalarını affetirir mi? tam bir mal

  • Kaçan Grup17 Nisan 2020 21:15

    imbécile

  • yaşar17 Nisan 2020 21:07

    neyi dogru söylüyorsunuz zaten ..hepinizin birbirinizden farkınız yok ...