E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Çin ile ticaret savaşı bir hayli kısa olacak---

Trump: Çin ile ticaret savaşı bir hayli kısa olacak

Trump: Çin ile ticaret savaşı bir hayli kısa olacak
16 Ağustos 2019 - 09:09 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in bir ticaret anlaşması yapmak istediğine inandığını ve Pekin ile bir ticaret savaşının epeyce kısa olacağını söyledi.

"Çin ile çok iyi müzakereler gerçekleştirmekte olduğumuzu düşünüyorum. Bir anlaşma yapmayı çok istiyorlar" diye konuşan Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yakın zamanda bir telefon görüşmesi yapmasının planlandığını belirtti, ancak ne zaman olacağını söyledi.

Çin ile ticaret savaşı uzadıkça ABD'nin güçlendiğini düşündüğünü ifade eden Trump, "Ticaret savaşının epey kısa süreceğini yönünde bir hissim var" dedi.

Trump ayrıca, Çin'in ABD'nin 125 milyar dolar tutarında Çin malına 1 Eylül'de yürürlüğe sokacağı yüzde 10 ek gümrük vergisine karşı misillemede bulunacağını düşünmediğini de vurguladı.

"Eylül ayında toplantı yapılması hala gündemde, ancak Eylül'den daha önemli olan şey telefon görüşmelerinin devam etmesi ve çok yapıcı görüşmeler gerçekleşiyor olması" diye konuşan Trump, Amerikalı ve Çinli yetkililerin birkaç gün önce çok iyi bir görüş alışverişi gerçekleştirdiklerini de ifade etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)