E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Çin, anlaşma yapmak için ölüyor---

Trump: Çin, anlaşma yapmak için ölüyor

Trump: Çin, anlaşma yapmak için ölüyor
13 Kasım 2019 - 01:04 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliğinin (AB) ticari politikalarını eleştirerek, ''Ticari engellerinin birçok yönden Çin'den daha kötü'' olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada Çin ile ticaret anlaşmasının ilk fazının tamamlanmasının "yakın" olduğunu söyledi ancak, müzakereleri ilişkin yeni bir detay vermedi.

Konuşmasında Amerikalı ve Çinli müzakerecilerini ticaret anlaşmasının birinci fazını tamamlamaya yakın olduğunu belirtmekle birlikte seçim kampanyasında yaptıklarına benzer siyasi bir konuşma yapmayı tercih etti. Trump, Çin ile bir ticaret anlaşmasını ancak ABD ve Amerikalı işçiler için iyi olması halinde kabul edeceğini tekrarladı.

Trump, "Çin para birimin devalüe ediyor ve bir ticaret anlaşması yapmak için ölüyor. Çin ile ticaret anlaşmasının birinci fazını imzalamaya yakınız. Ticaret anlaşması yakında olabilir. Bir anlaşmayı ancak ABD ve Amerikalı işçiler için iyi olur ise kabul edebiliriz. Eğer Çin ile bir anlayma yapmazsak Çin'den ithalata tarifeleri önemli oranda artırırız" diye konuştu.

Başkan Trump ayrıca, Çin ile ticaret anlaşmasının ABD'nın kırsal bölgelerinden birinde imzalanabileceğini de ifade etti.

Trump Çin ile kısmi anlaşma sonrası coştu: Aşk partisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)