E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump bu kararla kaderini belirleyecek---

Trump bu kararla kaderini belirleyecek

Trump bu kararla kaderini belirleyecek
11 Nisan 2020 - 16:12 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, ekonominin yeniden açılıp açılmaması konusunda kendi deyişiyle "başkanlık döneminin en zor", yaklaşan seçimlerin sonucunu etkileyebilecek karara hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, "başkanlık döneminin en zor kararı" dediği ABD'lileri ekonomiyi olumsuz etkileyen sosyal mesafe önlemini gevşetme çağrısı öncesinde iş dünyası liderleri, sağlık profesyonelleri ve valileri dinleyeceğini söyledi.

Beyaz Saray'da Cuma günü gerçekleştirilen basın toplantısında "Tartışmasız olarak vermek zorunda olduğum en zor karar." diyen Trump, ekonominin yeniden açılması konusunda Salı günü "Çok çok iyi doktorlardan ve iş insanlarından" oluşan bir danışman konseyi açıklayacağını söyledi.

Üst düzey sağlık yetkilileri sosyal mesafe önlemlerinin bu ayın sonunda büyük ölçüde gevşetme beklentisinin düşük olduğunu dile getirmişti. Korona virüs enfeksiyonları ve ölümler bazı ABD şehirlerinde yataylaşıyor olabilir, ancak diğerleriyse salgın sürecinin henüz başında.

ABD Başkanı daha az etkilenen bölgelerde ekonomiyi olumsuz etkileyen sosyal mesafe tedbirlerinin azaltılması konusunda aceleci davranıyor. Veriler, sosyal mesafe çabalarının salgın üzerinde etkili olduğunu işaret ediyor. Bazı modellere göre can kayıplarını yarıya indiriyor.

Konunun ağırlık kazanmasıyla birlikte dikkatler ekonominin yeniden açılması planlaması yapacak Beyaz Saray'a döndü. Ancak üst düzey yetkililer Trump'ın deyişiyle "tünelin sonunda ışığın" göründüğünden daha uzak olabileceği konusunda sık sık uyarıda bulunuyor.

ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Jerome Adams, Cuma günkü açıklamasında, salgının görece daha düşük olduğu bazı bölgelerde ekonominin ay sonunda yeniden açılabileceğini, ancak bu durumun ülkenin çoğu kısmı için geçerli olmadığı uyarısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet11 Nisan 2020 19:28

    Abd için en iyisi Belarus modeli... Belarus hiç bir rutinini bozmadı. .. hiç bir tedbir de almadı. . Cunki maddi gücü yok. Abd ise bir yandan maddi gücü cok ve bunu kaybetmek istemiyor. O zaman abd için de Belarus modelini öneriyorum.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Nisan 2020 21:44

    Bence ABD hiç bir koruma tebbirini almasın anasını satayım.ölen ölsün kalan kalsın.ne issizlik kalır, ne de bir dert kalır.ekonomi oldukca rahatlar.siyasilerde rahatlarlar kafalarınıda yormaya ne gerek var.ülkeyi güçlü şekilde yönetirler.zaten hastalık yaşlıları vuruyormuş.abd deki yaşlı yaşlı siyasetciler geberir giderler hiç olmaz sa dünya ile daha uyumlu ve entregreli genç siyasiler gelir de dünya rahat nefes alır.bu moruklar din eksinli hizipci siyasetciler bunlar oldukca dünya da ne huzur olur ne de mutluklar.

  • ahmet11 Nisan 2020 21:15

    Yattı balık yan gitsin :)

  • Zekeriya11 Nisan 2020 17:03

    Ekonomi çarkları azda olsa dönmeli bence. Tamamem durursa iyi olmaz. Çalışması gereken sektörler (özellikle zorunlu olanlar) gerekli güvenlik önlemleri alınarak birazda olsa çarkları döndurse iyi olur derim. Tüm çarkların durması hiç iyi bir fikir gibi görünmüyor bence. Yetkililer bunu iyi düşünmeli. Bakalım Amerika ne karar alacak bu konuda

  • Cezmi12 Nisan 2020 10:59

    Bu yorumunuz gerçekçi ve işin özü olmuş Türkiye içinde geçerli olduğunu düşünüyorum. Tşkr

  • Reply from:"White House"11 Nisan 2020 17:47

    Dear Sir, We could not think like that! Thank you for your info.! Sincerely yours,