E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Bizim tarife sorunumuz yok, Fed sorunumuz var---

Trump: Bizim tarife sorunumuz yok, Fed sorunumuz var

Trump: Bizim tarife sorunumuz yok, Fed sorunumuz var
30 Ağustos 2019 - 18:13 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, doların yükselmesine rağmen Fed'i hiçbir şey yapmamakla suçladı

Hemen hemen her gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla ABD Merkez Bankası'nı (Fed) hedef alan Başkan Donald Trump, eleştirilerine bir yenisini daha ekledi. Yine Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan ABD Başkanı, doların yükselmesine karşın Fed'i hiçbir şey yapmamakla suçlayarak, bankaya faiz indirimi baskısını sürdürdü.

Trump, dün yaptığı açıklamada ise, Fed'in üzerine düşeni yapması halinde ekonominin roket gibi ilerleyeceğini söyleyerek, bankaya göndermede bulunmuştu.

Trump'ın bugün yaptığı paylaşımın tamamı şu şekilde:

"Euro, dolar karşısında 'deli gibi' değer yitiriyor ve bu onlara ihracat ve üretim olanağı sağlıyor.... ve Fed hiçbir şey yapmıyor! Dolarımız şu an tarihindeki en güçlü konumda. Kulağa güzel geliyor değil mi? ABD dışında satış yapan üreticiler dışında. Bizim tarife sorunumuz yok, bizim Fed sorunumuz var. Onların hiçbir fikirleri yok!"

"Eğer Fed faiz indirmine giderse, uzun bir dönemdeki en büyük borsa artışına sahip oluruz. Kötü yönetilen zayıf şirketler, kendilerinin kötü yönetimleri yerine bu küçük tarifeleri suçluyor … ve bunu yaptıkları için onları kim suçlayabilir? Bahane!"

Trump'tan Fed'e gönderme: Ekonomi roket gibi ilerler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Euro bölgesi30 Ağustos 2019 19:43

    FED işini son derece düzgün yapıyor, sayesinde biz KY larda gücümüzce yatırım yapabiliyoruz.

  • Volkan30 Ağustos 2019 19:29

    Hem gelişmiş ülke olmak, hem de düşük kur olmaz. Dünyadaki insanlar nasıl geçinecek.

  • Kâmil 30 Ağustos 2019 19:09

    Koca Amerika yı ayağa düşürdün, bırak adamlar işini yapsınlar. Sende millete az silah sat, Çin ile aranı düzelt vergi indirimi getir. Herkesle kavga edersen bizim durumumuza düşersin.

  • Bir Dost30 Ağustos 2019 19:02

    Doların değeri yükseliyor diye mal satamıyorsan sende satacağın malın satış değerini düşüreceksin, çözüm bu kadar basit :)

  • Herkes aptal sen akıllısın 30 Ağustos 2019 18:47

    Bütün dünyayı aptal yerine koyup trilyonlarca karşılıksız sanal klavye doları yaratıp hala paranızın rezerv para olacağını düşünürseniz ekoominiz uzaya değil magmaya roket gibi gider 

  • Fffff30 Ağustos 2019 18:37

    Yürü be Trump arkandayız... Düşür faizleri, bizde ki faizler de daha hızlı düşer ama dolar biraz yüksek kalabilir maksat Cari açık artmasın... Dolar düşünce herkes ithal mal alaya koşuyor..