E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Beyaz ırkçılık herkes tarafından kınanmalı---

Trump: Beyaz ırkçılık herkes tarafından kınanmalı

Trump: Beyaz ırkçılık herkes tarafından kınanmalı
05 Ağustos 2019 - 19:00 borsagundem.com

Trump, "beyaz ırkçılığın" herkes tarafından kınanması gerektiğini söyledi. Trump, ayrıca benzer saldırılar düzenleyen saldırganların hızlı bir şekilde idam edilmesi için kongreye yasa tasarısı hazırlanması talimatını verdiğini kaydetti

ABD Başkanı Donald Trump, El Paso ve Dayton kentlerinde düzenlenen, 29 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırılara ilişkin Beyaz Saray'da basın açıklaması düzenledi.

Ülkedeki "esnek" silah yasalarına vurgu yapan Trump, silah satışında daha sıkı geçmiş sorgulaması öngören bir yasa istediğini belirtti.

Söz konusu yasaya ilişkin herhangi bir detay vermeyen Trump, "Acil çözümle hareket etme sözü veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Trump, ayrıca benzer saldırılar düzenleyen saldırganların hızlı bir şekilde idam edilmesi için kongreye yasa tasarısı hazırlanması talimatını verdiğini kaydetti.

Öte yandan, El Paso saldırganının saldırı öncesinde sosyal medya hesabından ırkçı söylemler içeren manifesto yayımlamasına dikkati çeken Trump, "Milletimiz tek bir ses olarak, nefreti, bağnazlığı ve beyaz ırkçılığı kınamalı. Bu şeytani ideolojilerin yenilmesi gerekiyor." dedi.

Saldırılar

ABD'de hafta sonu Teksas eyaletine bağlı El Paso kentindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi yaralanmıştı.

Saatler sonra ise Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde bir barın yakınında düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD güvenlik birimleri tarafından yapılan incelemenin ardından, her iki saldırının da "beyaz ırkçılık" motifleri taşıdığı açıklanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bed Dua05 Ağustos 2019 21:47

    Seni terörist ve terör sevici, destekçi ülkenin bekçisi seniiiii. Taliban’a sırf Ruslara karşı diye 70 ve 80 lerde, Irak yine sırf İran ile savaşsın diye 80 ve 90 larda , PKK Türkiye’yi zayıflatsın diye 70 lerden günümüze, Müslümanları birbirine düşman etmek için DAİŞ i 2000 lerde, ve her daim irili ufaklı mahalli ulusal ve global muhtelif örgütleri destekleyerek Finans Silah ve İlaç Sanayine aleni destekten çekinmeyen Amerika. Sonun çok acı olacak. Düştüğün çukura özellikle İngiltere ve İsrail’i de sürükle ki duble mutlu olalım...

  • Adalet05 Ağustos 2019 20:17

    O zaman işe seni kınamayla başlayalım SARIKAFA ne dersin ?

  • ...05 Ağustos 2019 19:29

    YPG ye yardım eden herkes kinanmali