E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, ABD'yi DSÖ'den resmen çekti---

Trump, ABD'yi DSÖ'den resmen çekti

Trump, ABD'yi DSÖ'den resmen çekti
07 Temmuz 2020 - 21:45 borsagundem.com

Korona virüsü salgınıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) Çin ile işbirliği yapmakla suçlayan ABD Başkanı Trump, ülkesini resmen DSÖ'den çekti

Birleşmiş Milletler çatısı altında çalışan ve üye ülkelerin katılımlarıyla ayakta duran Dünya Sağlık Örgütü, ABD Başkanı Donald Trump’ın suçlamalarıyla şaşkınlığa uğramıştı.

DSÖ’nün korona virüsü salgınının yayılmasında ihmali olduğunu iddia eden Trump, kurumu Çin ile işbirliği yapmakla itham etmişti.

Suçlamaları reddeden DSÖ yetkilileri salgın karşısında ellerinden geleni yaptıklarını belirtmişti.

Tartışmalar sürerken ABD Başkanı Trump, ülkesinin DSÖ’ye yaptığı maddi yardımları keseceğini ve DSÖ’den ayrılacağını açıkladı.

ABD RESMEN ÇEKİLDİ

Trump bu vaadini akşam saatlerinde gerçekleştirdi.

ABD, bir Birleşmiş Milletler kuruluşu olan Dünya Sağlık Örgütü’nden resmi olarak çekildiğini ilan etti.

Trump yönetimi, Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) resmi olarak çekildiğine dair Kongre'ye bildirim yolladı.

New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, Twitter'dan yaptığı açıklamada, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının hala devam ettiğini belirterek, "Bir pandeminin ortasında Kongre, Başkan Donald Trump'tan, ABD'nin DSÖ'den resmi olarak çekilmesine ilişkin bildirim aldı." ifadesini kullandı.

Menendez, Trump yönetiminin bu adımının, Amerikan yönetimini "hasta ve yalnız" bırakacağını kaydetti.

Öte yandan, Amerikan basınına konuşan ve adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi de resmi çekilmenin pazartesi gününden itibaren yürürlükte olacağını ve resmi bildirimin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e iletildiğini aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)