E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump ABD’nin derin devletine savaş açtı---

Trump ABD’nin derin devletine savaş açtı

Trump ABD’nin derin devletine savaş açtı
18 Mayıs 2020 - 23:24 borsagundem.com

Dışişleri Baş Müfettişi’ni görevden almasının ardından ABD Başkanı kendi partisi dahil her yönden eleştiri oklarını üzerinde topladı. Destekçileriyse Trump’ın ABD derin devletiyle savaştığını söylüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz gün ABD Dışişleri Bakanlığı Baş Müfettişi Steve Linick’i görevden alması nedeniyle kendi partisi tarafından eleştiri bombardımanına tutuldu. Trump kendisine karşı olan müfettişleri birer birer işten çıkarmakla eleştiriliyor.

Ticaret Danışmanı Peter Navarro dün yaptığı açıklamada, görevden almaların sadece "Donald J. Trump'ın değil, kendilerinin başkan seçildiğini düşünen" "derin devlet" üyelerine karşı bir eylem olduğunu söyledi.

Bir bürokrasi ağının Donald Trump'ı engellemek için harekete geçirdiği teorisi uzun zamandır başkan ve destekçileri arasında popüler. Navarro da ABC’ye yaptığı açıklamasında, “Oldukça büyük sorunlar yaşadık” dedi. “Bürokrasiden ayrılan insanlar olduğunda onların eksikliğinin yasını tutmuyorum” ifadelerini kullanan Navarro, “Başkan’a değil Trump’ın ajandasına sadık” yetkililerle yer değiştirdiklerini söyledi.

Ocak ayında senatodaki azil davasının kapanışında Bay Trump'ın görevden alınmasına oy verilen tek Cumhuriyetçi senatör olan Mitt Romney, dört müfettişin görevden alınmasını eşi görülmemiş bir olay şekilde nitelendirdi.

Romney Twitter mesajında "Bunu iyi bir neden olmadan yapmak, amaçları için gerekli olan bağımsızlığı ürpertiyor." dedi. "Bu, hesap verebilir demokrasiye yönelik bir tehdit ve anayasal güç dengesinde bir çatlaktır."

İki kongre komitesindeki Demokratlar görevden almayla ilgili soruşturma başlattı. ABD Temsilciler Meclsi Başkanı Nancy Pelosi dün Linick'in görevden alınmasının bir soruşturmayı engellemek için misilleme amaçlı bir tedbir olduğu gösterilmişse "yasadışı olabileceğini" söyledi. CBS News'e verdiği demeçte Pelosi "Başkanların kendi eylemleriyle ilgili soruşturmaları geri alma becerisine sahip olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bay Linick geçen yaz, Dışişleri Bakanlığı'ndaki üst düzey yetkililerin kendisini taciz ettiği ve başkana sadakatsizlikle suçladığını iddia eden bir rapor yayınlamıştı. Daha yakın bir zamanda ise Linick’in ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve eşinin ayak işlerini yürütmek için siyasi bir atama yapıldığını araştırdığı söyleniyordu.

The Washington Post gazetesinin iki isimsiz yetkilisini gerekçe gösteren haberine göre, Pompeo Trump’tan Linick'i görevden almasını istedi.

Donald Trump, Steve Linick'e olan güvenini kaybettiğini söyledi. Yerine, Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Eski Yardımcısı Stephen Akard getirildi.

Bay Linick'in görevden alınmasından iki hafta önce Donald Trump, korona virüs test kitleri ve koruyucu giysilerin "ciddi eksiklikleri" hakkında bir rapor yayınlayan Sağlık Bakanlığı Müfettişi Christi Grimm'in görevden alındığını duyurmuştu. Trump 7 Nisan tarihinde 2 trilyon dolarlık paketin işleyişini teftiş etmekle görevli bir diğer baş müfettiş olan Glenn Fine’ı da görevden almıştı. Günler öncesinde de Kongre’yi soruşturma konusunda uyaran isim olan Michael Atkinson görevden alınmıştı.

Trump bir ismi daha kovdu

 

ABD'den umutlandıran haber geldi

 

Salgın sürecinde hiçbir yükseliş kesin değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hunkartensi19 Mayıs 2020 16:16

    bazı ABD lilerin işine gelmiyor ama bence Trump şu zamana kadar ABD yi düşünen en başarılı başkan olma yolunda ABD nin sorunları ney işsizlik sağlık sisteminin kötü olduğunu zaten en baştan beridir söyleniyordu pandemi de daha çok ortaya çıkmış oldu ticaret kanunları gözden geçirilmeli deyince kızıyorlar bence ABD nin Lobi leri de gözden geçirilmeli özellikle bu Lobiler ABD nin çıkarlarını ne kadar düşünüyor inceletse son 5 seneyi bu Lobiler sayesinde ABD milyarlarca dolar zarara uğramış çıkacaktır ki buda ABD iş piyasasını etkilemiş demektir

  • Vatandas19 Mayıs 2020 15:49

    Ugrasma emice sunlarla dunyanın sana ihtiyacı var kim eglendircek koca dunyayı sensiz olmaz teksin bu alemde.

  • Mehmet19 Mayıs 2020 05:24

    Gözdağı veriyor. .. fekat Trump in arkasında da güvenebilecegi güçlü bir blok olmalı. .. Yoksa her an kalb krizinden ölebilir

  • hunkartensi19 Mayıs 2020 16:19

    zaten Trump u destekleyen güçlü bir kesim olmasa şimdiye kadar okadar atılan lafları açılan soruşturmaları nasıl atlatırdı  mutlaka birileri destekliyordur ortalıkta görünmemeleri olmadıkları anlamına gelmez

  • Nedim19 Mayıs 2020 03:36

    Taktik ve strateji tanıdık geliyor mu. Neymiş efenim derin devletle trump arasında örtülü bir savaş varmış. Bak bak bak. Bu mayadan yoğurt olduğu bizim ülkemizde görülmüş, o da aynı mayadan yoğurt yapıyor.

  • Nedim19 Mayıs 2020 04:49

    Laf salatası yapma!  Adam haklı Dünyanın sayılı zenginlerinden ve ülkesinin iyiliğini istiyor!  Bu haberi yazan medya dahi cnn fox  İngiliz köpeklerine hizmet eder!  İnsanların nasıl mağdur edildiğini  en son bu  virüs krizinde ortaya çıktı!  Feto denen it te derin devletin emrinde olduğu için bu haltları yedi!  Kendi başına o bunak aklıyla yaptığını söyleme  bu haltları!  Bazı  üst aklın köpekleri de derhal ters algı yaratmak için  sivil darbe lafını çıkaracak kadar aşağılık ve soysuz olduklarını gösterdiler.

  • nefessiz öpücük19 Mayıs 2020 01:48

    Kennedy ve Abraham Lincoln suikastle ortadan kaldırdılar. Trump delisi ne içtiyse artık fazla kafa yapmış belli Pentagonla şaka olmaz adamı nefessiz öperler.

  • Xxx19 Mayıs 2020 02:07

    Sen destek verirsen başarır.

  • Hikmet19 Mayıs 2020 01:08

    Destekliyorum başgan

  • ..... 19 Mayıs 2020 00:02

    Diyoki happynizin..... Kimsiniz lan siz