E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump acil durum ilan etmeye hazırlanıyor---

Trump acil durum ilan etmeye hazırlanıyor

Trump acil durum ilan etmeye hazırlanıyor
14 Şubat 2019 - 23:43 borsagundem.com

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına yapılacak duvarı finanse etmek için "ulusal acil durum" ilan edebileceğini duyurdu

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal acil durum ilan edebileceğini açıkladı. Sanders açıklamasında Trump'ın ulusal güvenliği temin ve sınırdaki insani krizi durdurmak için, daha evvel de açıkladığı gibi, hükümet bütçe yasasını imzalayacağı; "ulusal acil durum ilanı" gibi diğer eylem faaliyetlerini başlatabileceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Başkan bir kez daha duvarı inşa etme, sınırı koruma ve büyük ülkemizi güvence altına alma sözünü yerine getiriyor ifadeleri de yer aldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders'ın konuyla ilgili Twitter'dan şu paylaşımda bulundu:

ÖNCE İMZA SONRA ACİL DURUM İLANI

Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Başkan Donald Trump’ın hükümetin yeniden kapanmasını önleyecek sınır güvenliği anlaşmasını imzalayacağını ama bir taraftan da ABD-Meksika sınırına duvar inşası için gereken ödeneği çıkarmak için ulusal acil durum ilan edeceğini söyledi.

Trump’ın duvar için istediği 5,7 milyar dolarlık bütçe üzerinde Kongre’de anlaşma sağlanamaması yüzünden hükümet 35 gün süreyle kısmen kapanmıştı. Daha sonra iki partili bir komisyonun kurulması ve bir anlaşma üzerinde müzakerelerin yürütülmesi için hükümeti üç haftalığına açacak geçici bir harcama tasarısı geçirilmişti.

Komisyonun hafta başında uzun vadeli bir harcama tasarısı üzerinde anlaşma sağladığı haberleri gelmişti ancak istediği bütçenin çok altında bir rakamı içeren anlaşmayı Trump’ın imzalayıp imzalayacağı konusunda soru işaretleri vardı.

Amerika'nın Sesi'ndeki habere göre McConnell Senato kürsüsünden yaptığı açıklamada, “Az önce Başkan Trump’la konuşma fırsatım oldu ve tüm çalışma arkadaşlarıma şunu söyleyebilirim; tasarıyı imzalamaya hazır olduğunu belirtti” diye konuştu. Senatör McConnell, “Aynı zamanda da ulusal acil durum ilan edecek ve ben de kendisine bir ulusal acil durum ilanını destekleyeceğimi aktardım” dedi.

McConnell’ın açıklamasıyla Trump’ın istediği ödeneği bulmak için Kongre’yi baypas etme niyetinde olduğu görülüyor. Ancak bu adımı Demokratlar’ın anayasal gerekçelerle yargıya taşıyacağına kesin gözüyle bakılıyor.

PELOSİ: SÜRECİ MAHKEMEYE TAŞIRIZ

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi de Başkan Trump'ın ulusal acil durum ilan etmesi halinde süreci mahkemeye taşıyabileceğini belirtti. Pelosi, Trump'ın acil durum ilan etmesi halinde hukuken buna meydan okuyup okumayacağı sorusuna "Olabilir. Seçeneklerimizi değerlendireceğiz" yanıtını verdi, Demokratların uygun şekilde yanıt vereceğini belirtti.

Komisyondan çıkan anlaşmayı içeren tasarı Senato'da onaylandı. Temsilciler Meclisi'nin de onaylamasının ardından tasarı imza için Başkan Trump'ın önüne gidecek. Tasarı, mali yılın sona ereceği 30 Eylül’e kadar tüm federal dairelere ödenek akışının devam etmesini sağlayacak.

Komisyonun üzerinde uzlaştığı düzenleme Amerika'nın Meksika sınırının 88 kilometrelik kısmına yeni fiziksel bariyer inşası için 1,37 milyar dolar ayırıyor. Trump seçim kampanyasından bu yana sözünü verdiği duvar için ilk aşamada 5,7 milyar dolar üzerinde ısrar ediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)