E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüTRKCM: Net karında düşüş---

TRKCM: Net karında düşüş

TRKCM: Net karında düşüş
07 Mart 2013 - 10:06 borsagundem.com

Trakya Cam hisseleri bilanço açıklamasının ardından güne düşüşle başladı

Trakya Cam 2012 yılında 72,4 milyon TL net kar elde ettiğini açıkladı. Bir önceki yıl şirketin karı 631,5 milyon TL olarak gelmişti. 
Trakya Cam hisseleri yüzde 2.43 değer kaybıyla 2.81 TL'den işlem görüyor.
Ak Yatırım'ın şirket için değerlendirmesi:
Trakya Cam – HAFİF OLUMSUZ; Endeksin Üzerinde Getiri –
4Ç12 net karını 12mn TL olarak açıkladı. Piyasa beklentisi 19mn TL iken Ak Yatırım beklentisi 4mn TL idi. Satış gelirleri beklentileri %7 aşmasına rağmen yüksek faaliyet giderleri ile FAVÖK’ın beklentinin %14 altında kalması sapmanın temel nedeni olarak gösterilebilir. Daha önce açıklanan vergi finansalları gelirlerin yüksek, operasyonal karlılığın ise düşük kalabileceğine işaret etmişti. Bu bağlamda açıklanan sonuçlar temel anlamda sürpriz içermemektedir. Bu nedenle piyasada net kardaki sapmaya bağlı oluşabilecek herhangi bir olumsuz tepkinin kısa süreli olacağını düşünüyoruz. Trakya Cam için 3.55 TL hedef fiyat ile uzun vadeli olumlu görüşümüzü koruyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • naci08 Mart 2013 22:45

    2013 beklentileri alınıyor bilançolar bitti

  • deliveli07 Mart 2013 10:30

    uzmanlar sürekli sişe ve trakya alın dedi,aynı grubun karlı olan soda hiç konuşulmadı,bu durumda uzmanlar yatırımcıyı ters köşeye yatırmaya çalıştı,pahalı ve karı azalanı kakalamaya çalıştılar,