E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTrend GYO’nun imtiyazlı ortağı Haşmet Aslan ABD'nin yaptırım listesindeymiş---

Trend GYO’nun imtiyazlı ortağı Haşmet Aslan ABD'nin yaptırım listesindeymiş

Trend GYO’nun imtiyazlı ortağı Haşmet Aslan ABD'nin yaptırım listesindeymiş
31 Mayıs 2022 - 09:57 borsagundem.com

ABD’nin yaptırım listesinde yer alan Trend GYO’nun imtiyazlı ortağı Haşmet Aslan paylarını yabancılara virmanladı.

BORSAGUNDEM.COM

Trend GYO dün yaptığı yüzde 1,3 ile imtiyazlı hissedarı olan Haşmet Aslan’ın paylarını devrettiğini duyurdu.

Şirkette imtiyazlı paya sahip Haşmet Aslan, dün seans sonrası elindeki yüzde 1,3 oranındaki imtiyazlı payları Hamıd Abdullah Husseın Al Ahmar, Osama Yahya O Felalı, Arwa Saleh M Mangoush’a virman yoluyla devrettiğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Trend GYO ise Haşmet Aslan’ın OFAC listesinde yer aldığını duyurdu. OFAC, ABD Hazine Bakanlığı'nın bir alt departmanı olarak çalışakta. ABD'nin ekonomik yaptırımlarının uygulanması ile bu yaptırımlar uyarınca verilecek para cezalarının belirlenmesinden sorumlu bir departman.

Trend GYO, yaptığı açıklamada tüm iş ve işlemlerinde kanunlara uygun şekilde yürütüldüğünü belirtirken paydaşlarının ve iş ortaklarının haklarının korunması için tüm tedbirlerin aldığını belirtti. Şirketin bağımsız denetim kuruluşlarınca düzenli olarak denetlendiğini ve bugüne kadar denetimlerde yasalara aykırı bir durumun tespit edilmediğinin altı çizildi.

Trend GYO, tüm bunlara rağmen OFAC listesinde yer alması nedeniyle Haşmet Aslan’ın Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasının talep edildiği ve 27.05.2022 tarihinde şirketteki tüm idari yetkilerinin sonlandırıldığını hatırlattı. Haşmet Aslan dün de sahip olduğu imtiyazlı payları yabancı uyruklu şirketin diğer üç ortağına devretti. Devrin tutarı ya da hisse bedeli hakkında ise ek bir açıklama yapılmadı.

Şirket, Haşmet Aslan’ın Trend GYO ile herhangi bir münasebetinin kalmadığına dair bilginin en kısa sürede OFAC’a iletileceğini yaptığı açıklamaya ilave olarak belirtti.

Günün önemli şirket haberleri 31/05/2022

Dört şirketin ortağı yarın (31 Mayıs) temettü hakkı kazanacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 12,90
En Yüksek: 13,67
En Düşük: 12,84
Değişim -8,19 %
FK: 4,95
PD / DD: 2,40
İşlem Hacmi 91.254.971
Toplam Adet: 6.916.352
Ağırlıklı Ort.: 13,20
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)