E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTren ters makasa girdi; yolcular tahliye edildi---

Tren ters makasa girdi; yolcular tahliye edildi

Tren ters makasa girdi; yolcular tahliye edildi
05 Ağustos 2021 - 16:04 borsagundem.com

Kayseri-Adana seferini yapan yolcu treni, Mersin’in Tarsus ilçesinde ters makasa girince 300 yolcu tahliye edildi. Yolcular başka bir trene alındı.

Kayseri-Adana seferini yapan 2202 sefer sayılı Erciyes Ekspresi Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi’nde gara geldiğinde teknik bir sorun nedeniyle lokomotif ters makasa girdi.

Durumu fark eden görevli, hemen treni durdurdu. Trendeki 4 vagonda bulunan yaklaşık 300 yolcu tahliye edildi. Yolcular başka bir trene alındı.

Çekya'da trenler çarpıştı

 

TCDD ana hat tren seferlerini yeniden başlatıyor

 

Yüksek hızlı trende 5+5 sistemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan05 Ağustos 2021 18:15

    Normalde sinyalizasyonlu sistemde ters makas olmaz, Hareket yönü ters ise kırmızı yanar veya makasın oraya bir şey sıkışmış ise sistem o yola yeşil ışık yakmaz. Muhtemelen duramadı ters makasdan girdi ve sonra geriye gideyim derken lokomotifin tekerleylekleri Y şeklindeki yolda vagonların olmadığı yöne gitti ve "dray" oldu mecburen yolcular tahliye edildi. "Derail" Fransızca'dan kalmış olmalı, raydan çıktı demek.

  • : )05 Ağustos 2021 17:32

    yanı makas değişir. x yoldan y ve z yola bağlantı var. makas bunlardan birine seni yönlendirir. x yoldan giden araç z yerıne , y ye aktarıldı. buna ters makas diyorlar sanırım. ama mevzu ne tam olarak ? belirsiz eksik haber

  • Volkan05 Ağustos 2021 16:28

    İlk defa "Tren ters makasa girdi" ifadesi duyuyorun. Muhtemelen makas üzerinde raydan çıktı veya ters makasda rayda sıkıştı. Normalde makas ucu esnektir ve devam edebilirdi ama ters yola girdiğini fark edip muhtemel bir kazadan önce yolcuları acil tahliye etmiş olabilir. Tüm medya ayna ifadeyi kullanmış, işin aslını öğrenemedim.