E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTranstürk'ten iştirak satışı---

Transtürk'ten iştirak satışı

Transtürk'ten iştirak satışı
19 Temmuz 2016 - 17:58 borsagundem.com

Transtürk, Gateks İplik Sanayi hisselerini 1TL iz bedeli ile STAR HOLDİNG A.Ş.'ye satmaya karar verdi

Transtürk Holding tarafından KAP'a iştiraki Gateks İplik San. ve Tic. A.Ş.'nin satışı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusu iştirakin özvarlıklarının tamamını kaybetmiş olması,aktif toplamının negatif olması ve gayrifaal olması nedeniyle değerlemeye konu herhangi bir husus bulunamadığı bildirildi.
Şirketten yapılan açıklama şöyle;
Şirketimiz Yönetim Kurulunun 18/07/2016 tarihli Yönetim Kurulu Kararında aşağıdaki karar alınmıştır. 

Şirketimizce 27.06.2016 tarihli Özel Durum Açıklamasında, Şirketimiz imtiyazlı hisselerinin devri hususu açıklanmış ve bu devre ilişkin 27.06.2016 tarihli protokole istinaden Şirketimizce %99,94 oranla iştirak edilmiş olan Sheffer Transtürk Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Şirketimize ait tüm hisseleri ile, Şirketimizce %19 oranla iştirak edilmiş olan Gateks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Şirketimize ait tüm hisselerinin, yapılacak bağımsız bir değerleme fiyatı üzerinden Faruk SÜREN'e veya göstereceği bir şirkete satılması hususu duyurulmuştu.

Söz konusu iştiraklerimizin satışına esas olmak üzere yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, İştiraklerimizin özvarlıklarının tamamını kaybetmiş olmaları, aktif toplamlarının negatif olmaları  ve Şirketlerin halihazırda gayrifaal olmaları nedeniyle değerlemeye konu herhangi bir husus bulunmadığı, ayrıca SPK'nın II-17.1 Kurumsal Yönetim İlkeleri Tebliği'nin 9. maddesi uyarınca iştiraklerin bu halleriyle Şirketimiz değerinin %5'ini, SPK'nın II-23.1 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin ise 6. Maddesine göre ise işlem tutarlarının Şirketimiz değerinin veya aktif toplamının %50'sini aşmadığı anlaşıldığından Şirketimizce de bu şirketler için belirlenen ve satışından talep edilecek herhangi bir bedel bulunmadığı tespit edilmiş olup, bu çerçevede: 

  • %19 oranla iştirak edilmiş olan Gateks İplik  Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Şirketimize ait tüm hisselerinin de 1TL iz  bedeli ile STAR HOLDİNG A.Ş.'ne satışının yapılmasına karar verilmiş ve  bu satışların yapılabilmesi adına gerekli sözleşme ve işlemlerin yapılması için Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ural AKÜZÜM ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Özgür Işıtan GÜN'ün yetkili kılınmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)