E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Trakya Cam için öneri---

​Trakya Cam için öneri

​Trakya Cam için öneri
17 Aralık 2015 - 17:53 borsagundem.com

İş Yatırım, ​Trakya Cam için hisse öneri raporu yayınladı

Trakya Cam, seçim belirsizliği ile birlikte yavaşlayan inşaat sektörü ve artan jeopolitik riskler nedeniyle sene başından bu yana BIST’e göre göreceli olarak %30 değer kaybetti. Yabancı çıkışının en fazla olduğu hisseler arasında yer aldı. Kısa vadeli risklerin şirketin uzun vadeli cazip büyüme hikayesini gölgelediğini düşünüyoruz. Kapasite artışlarının katkısı ve yurtiçi ile Avrupa pazarında talebin toparlanması neticesinde şirketin satış gelirlerinin ve FAVÖK rakamının önümüzdeki 3 yıllık dönemde (2015-18) %16 ve %23 YBBO’nda büyümesini tahmin ediyoruz.
 
Dolayısıyla, hisse için 2.74TL hedef fiyat ve %65 getiri potansiyeli ile AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. İnşaat sektöründen ertelenmiş cam talebinin katkı yapmasını bekliyoruz.
 
Yapı izin ruhsatlarında 2014 yılında %23 büyüme olmasına rağmen, düzcam üreticilerinin satışları aynı oranda büyümedi. Buna gerekçe olarak siyasi belirsizlikler ve artan riskler neticesinde inşaat firmalarının nakit akışlarını yavaşlatmalarını gösterebiliriz. Siyasi belirsizliklerin azalması ve ertelenmiş talep neticesinde 2016’da düzcam satışlarına talebin artmasını bekliyoruz.
 
Koruma önlemleri ithal cam baskısını hafifletecektir
 
Ekonomi Bakanlığı, İran menşeili düzcam ithalatında koruma önlemi alınmasına ilişkin esasları belirledi. Buna göre, düzcamın ithalatında koruma önleminin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilk yılı için brüt ton başına60 dolar, ikinci yıl için 55 dolar ve üçüncü yıl için 50 dolar ek mali yükümlülük uygulanması kararı alındı. Iran, Türkiye’ye toplam düzcam ithalatının % 12’sini oluşturuyor. Bunun yanı sıra, Çin’den ve İsrail’den ithal edilen temperlenmiş ve lamine edilmiş emniyet otocamları ve cam elyaf ithalatında 6 ay sureyle teminat uygulanması kararı alındı. Dolayısıyla, alınan bu önlemlerin yurtiçi pazardaki ucuz ithal cam baskısını azaltmasını bekliyoruz. Aralık ayı içerisinde şirketin yurtiçi pazarda ürün fiyatlarına yaptığı %4 zammın bunun önemli işareti olduğunu düşünüyoruz.
 
Kar marjının iyileşmesini bekliyoruz
 
İnşaat sektöründe ertelenmiş talebin etkisi ve otomotiv üretimindeki artışla beraber satış gelirlerinin 2016’da %19 büyümesini bekliyoruz. Geçen sene yurtiçi fiyatlarda yapılan %17 artışın ardından, şirket ilk defa Aralık 2015’te %4 yurtiçi fiyatlara zam yaptı. FAVÖK marjının ise 2015 yılındaki tahmini % 13.8 seviyesinden 2016’da %14.8’e artmasını öngörüyoruz. Tahminlerimizde 2016’da doğalgaz fiyatlarına %10 artış yapılması yer alıyor.
 
Riskler ve fırsatlar
 
Rusya ve Avrupa’dan düzcam ithalatına alınabilecek koruma önlemleri, tahminlerin üzerinde kar marjları ve hedeflenen satın almaların tamamlanması (örn. İtalyan Sangalli Vetro Porto Nogaro, toplam 200bin ton yıllık düzcam üretim kapasitesi) hisse için önemli olacaktır. Önemli risk unsurları ise i) jeopolitik risklerin kalıcı olması sonrasında yurtiçi pazar iyileşmesinin gecikmesi, ii) doğalgaz artışının beklenenin üzerinde olması ve iii) ithalat camların rekabetçi baskısının artarak devam etmesi olarak sıralanabilir.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)