E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTrakya Cam için kısa vadeli AL önerisi---

Trakya Cam için kısa vadeli AL önerisi

Trakya Cam için kısa vadeli AL önerisi
03 Mayıs 2017 - 12:13 borsagundem.com

Alan Yatırım, Trakya Cam hissesi için analizde bulundu

Türkiye ve Avrupa'daki otomotiv üretimindeki büyüme ile Euro pozitif gelişmeler şirket için olumlu olduğunu düşündüğümüz Trakya Cam hissesi için AL kısa vadeli işlem önerisini vermekteyiz.

Kısa vadeli işlem önerimiz kapsamında, Zarar Kes 3,42 TL / Son Fiyat 3,49 TL / Hedef Fiyat 3,64 TL'dir.

‘’Türkiye ve Avrupa’daki otomotiv üretimindeki büyüme ile Euro pozitif gelişmeler şirket için olumlu…

Trakya Cam otomotiv ve inşaat sektöründe kullanılan cam ürünlerini üretmektedir. Türkiye’de otomotiv üretimindeki yükseliş trendi sürmekte olup 2017 ilk çeyrek dönemde üretim 2016 yılının aynı dönemine göre %23 artışla 424,000 adete ulaşmıştır. 2016 yılında dünya otomotiv üretimi %4,5 ve Avrupa’da %3,0 şeklinde gerçekleşmiştir.

2017 yılı Avrupa’da seçim dönemi olmasına rağmen AB/Euro’da kalma eğiliminde olan partilerin seçimleri kazanmaları ve ABD’de beklentilerin altında gerçekleşen ekonomik veriler Euro’da yükseliş trendini başlattı. AB’de dağılmaya yönelik beklentilerin azalması ile birlikte Avrupa’da tüketici güveninin yükselmesi ve alım gücünün artışına sağlamasını beklemekteyiz. Dolayısıyla bu gelişmeden Trakya Cam’ın ihracat kanalıyla direkt ve artan otomotiv ihracatı ile birlikte de dolaylı olarak olumlu etkilenmesini beklemekteyiz.

Şirketin 2017 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını 10 Mayıs tarihine kadar açıklaması beklenmektedir. Ayrıca, şirket, 01 Haziran 2017 tarihinde pay başına 0,113978 TL brüt kar payı (temettü verimi; %3,2) dağıtacağını açıkladı. ‘’

“Kısa vadeli işlem önerileri en az 3 iş günü vadeli olup ağırlıklı olarak temel analizlere dayanmaktadır.”

Eda Önder Öztürk - Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)