E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTrakya Cam, 2 şirketle birleşme kararı aldı---

Trakya Cam, 2 şirketle birleşme kararı aldı

Trakya Cam, 2 şirketle birleşme kararı aldı
23 Temmuz 2019 - 20:51 borsagundem.com

Trakya Cam, Şişecam'dan 83.1 milyon lira bedelle satın aldığı Trakya Yenişehir ve Trakya Polatlı Cam Sanayii ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi için çalışmalara başladı

BORSAGUNDEM.COM

Trakya Cam Sanayii (TRKCM) Yönetim Kurulu, bugün (23 Temmuz) düzenlenen Yönetim Kurulu toplantısında oy hakkı veren paylarının tamamına sahip olduğu iki bağlı ortaklığı ile birleşme kararı aldı.

Birleşme kararıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre Trakya Cam, şirketin iştirak yapısının sadeleştirilmesi amacıyla borsada işlem görmeyen Trakya Yenişehir ve Trakya Polatlı Cam Sanayii'ni kolaylaştırılmış birleşme yöntemiyle devralmayı planlıyor. Söz konusu birleşme işlemi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun onay vermesi durumunda gerçekleşecek.

Trakya Cam'ın söz konusu iki şirketin paylarının tamamına sahip olması nedeniyle birleşme neticesinde herhangi bir sermaye artışı ise söz konusu olmayacak.

2 ŞİRKET 83.1 MİLYON LİRAYA SATIN ALINMIŞTI

Trakya Cam, birleşmeye konu olan Trakya Yenişehir ve Trakya Polatlı Cam Sanayi'nin Şişe Cam'dan 83 milyon 100 bin lira bedelle satın alındığını duyurmuştu.

Şişecam iştiraklerini 83 milyona Trakya Cam'a sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan24 Temmuz 2019 01:03

    Muhtemelen başta halka açmak üzere ayrı olarak kurdular şimdi birleşiyor.  Maliyet tasarrufu olur. Yeni bilişim programlarında maliyet ve gelirleri şubelere göre ayırmak ve karlılığı takip etmek daha kolay. Vergi avantajı da olur. Aslen Trakya Cam geçmişte bir ara Şişe Cam'dan piyasa değeri olarak daha fazlaydı. İnşaat, otomotiv ve beyaz eşya canlanır ise Trakya Cam'a yarar.

  • Lazoglu 6123 Temmuz 2019 22:12

    Bakalim yarin hisseye nasıl yansiyacak umarim bi 3 leri geceriz artık

  • Dd23 Temmuz 2019 22:11

    Eşeği boya babana sat.