E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTrafocu Baysan sağlıkta ısrarlı---

Trafocu Baysan sağlıkta ısrarlı

Trafocu Baysan sağlıkta ısrarlı
07 Ocak 2015 - 09:49 borsagundem.com

Baysan Trafo ismini Avrupa Yatırım Holding olarak değiştirdi ama hedefini değiştirmed, patron kendi şirketlerini almaktan vazgeçmedi

BORSAGUNDEM.COM

2012 yılının son aylarında Becerikli Namık ve İş Bitirici Tayfun imzasını taşıyan halka arzlardan biri olarak bilinen Baysan Trafo, ismini değiştirerek Avrupa Yatırım Holding olarak (borsa kodu AVHOL) yoluna devam ediyor. Adını değiştiren şirket, patrona ait 2 şirkete 17 milyon TL ödeyerek satın alma kararlılığından da vazgeçmedi.

SPK 31/10/2014 tarihli kararıyla, Baysan Trafo Radyatörleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ticaret unvanı, faaliyet konusu ve merkez adres değişikliğine ilişkin esas sözleşme değişiklik tasarılarına uygun görüş verilmesine ilişkin talebini, 5,4236 TL'den ayrılma hakkı tanınması kaydıyla onay vermişti. Ödenmiş sermayesi 8,3 milyon TL olan ve dolaşımda 2,2 milyon lot hissesi bulunan Avrasya Yatırım Holding (eski adıyla Baysan Trafo), son bir yıllık sürede 2 liradan 7,5 liraya kadar yükselmişti. 

Eski adıyla Baysan Trafo yeni adıyla Avrupa Yatırım Holding, 14/08/2014 tarihinde varlık alımı duyurusuyla alımına karar verdiği ve Şirket’in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli'ye ait olan Güden Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. ve Valide Etfal Özel Sağlık Hizmetleri Medikal İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ'nin satın alımının gerçekleştirildiğini açıkladı. 

02.01.2015 tarihinde gerçekleştirilen satın alma için 17.033.800 TL nakit ödeme yapılırken, satın almanın ortaklığın faaliyetlerine etkisi KAP'ta, ''Ortaklığımızın faaliyet konusu sağlık sektörünü de kapsayacak şekilde genişlemiştir. Faaliyetlerimize katkı sağlayacaktır'' şeklinde açıklandı.

Borsagundem.com halka açık şirketin Yön. Kur. Başkanı'nın kendi şirketlerini nakit olarak satın almasını manşete taşımış ve bu ilginç satın alma hikayesini ''nereden baksan ofsayt'' manşetiyle vermişti. Halka açıldığı günden bu yana suç duyuruları ve işlem yasaklarının verilmesine sahne olan şirkette yatırımcılar, 6 aylık finansallarına göre kısa vadeli yükümlülükleri 15 milyon TL olarak açıklanan Avrupa Yatırım Holding'in (Baysan Trafo), ilişkili taraf olarak Yönetim Kurulu Başkanı’nın 2 şirketine ödediği toplam 17 milyon TL'yi nereden bulduğunu merak ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ertuğrul kılıç22 Eylül 2017 01:56

    Ramazan burak tellimin asıl büyük günahı varki onunda hesabını bu dünyada kapattı ama ilahi adalet ona güç yetmez haberleri internet sitelerinden kaldırman bir şeyi değiştirmez küpürler asla kaybolmaz

  • Nilgül sultan22 Eylül 2017 01:38

    Ramazan burak telli avrupagöz ün eski sahibi kaçak telefon operasyonundan sonra parayı buluyor avrupagöz hastnesine ortak oluyor sonra ortağını ikna ederek!!!!! Hast tümünü alıyor onuda ayak oyunları ile nesma holdinge satıyor şu an mahkemelikler avrupagöz sgk yı dolandırıyor basından ayrıca sabah gazetesi 23 aralık 2008 tarihli haberde detaylar bulunuyor

  • Tahsin kolsanlı22 Eylül 2017 01:24

    Ramazan burak telli nin parayı nerden bulduğu mahkeme kayıtlarında var imei değiştirimiş 500000 kaçak telefondan sabıkalı parayı nerden bulduğu belli

  • Yatırımcı08 Ocak 2015 03:07

    Bu şirketin halka arzını ulusta doktor erol yaptı. beceremedi taşkafaya devretti.

  • taşkafa07 Ocak 2015 16:26

    taşkafa beceremedi ki işi.

  • Hisseci07 Ocak 2015 12:19

    Şirket içindeki parayı çıkarmak için spk nın halka arza izin vermediği değersiz şirketleri yüksek değerleme rakamları üzerinden halka açık şirketlerine satıyorlar...Örn. bütün spekülatif patron-spek ilişkili kağıtlar(Kervn-Clkho-Artog-Ericom-Krsan-Aksel say say bitmez...)

  • uzman07 Ocak 2015 11:55

    bu şirketler 200.000 lira bile etmez . daha evvel kaçparaya alınmış incelensin.

  • uzman07 Ocak 2015 11:01

    daha evvelde tahtada ak kardeşler vardı. bu arada piramitide sorgulamak lazım