E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor'un konuğu Adana Demirspor---

Trabzonspor'un konuğu Adana Demirspor

Trabzonspor'un konuğu Adana Demirspor
12 Mart 2023 - 14:05 borsagundem.com

Bu sezon beklentilerin uzağında kalan Trabzonspor, bugün saat 16:00'da Adana Demirspor'u ağırlayacak. Gelecek yıl Avrupa kupalarına gitmek isteyen iki takımın bu kritik randevusunu Abdulkadir Bitigen yönetecek

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftası kritik bir maça sahne olacak.

Ligde zor günler geçiren ve zirve yarışından oldukça uzakta kalan 38 puanlı Trabzonspor , Pazar öğlen mesaisinde 42 puanla Avrupa kupalarına bilet için mücadele eden Adana Demirspor'u konuk edecek.

Akyazı'da kadrolar belli oldu!

Trabzonspor: Uğurcan | Peres, Bartra, Vitor Hugo, Larsen | Abdülkadir, Siopis, Doğucan | Yusuf, Gomez, Bardhi.

Adana Demirspor: Ertaç | Svensson, Mert Çetin, Semih, Rodrigues | Yusuf Sarı, Stambouli, Ndiaye, Akintola | Emre Akbaba, Belhanda.

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı'nın görevden ayrılmalarıyla sarsılan bordo-mavililer, ligde üst üste aldığı 2 mağlubiyetin yaralarını taraftarı önünde sarmak istiyor.

Trabzonspor, zorlu mücadeleye Orhan Ak yönetiminde hazırlanıyor. Bordo-mavililerde sakatlığını atlatan Visca ve Hamsik'in Adana Demirspor maçı kadrosuna alınması bekleniyor. Gaziantep Futbol Kulübü dönemindeki sarı kart cezası nedeniyle geçen hafta sahada yer alamayan yeni transfer Markovic, ilk kez bordo-mavili taraftarların önüne çıkacak.

Geçtiğimiz hafta oynanan HangiKredi Ümraniyespor maçında sakatlık yaşayan Denswil, Trezeguet ve Bakasetas'ın kritik mücadelede yer alamayabileceği gelen haberler arasında. Karadeniz ekibinde ayrıca Dorukhan Toköz sakatlığı, Naci Ünüvar da kırmızı kart cezası nedeniyle Adana Demirspor'a karşı forma giyemeyecek.

Konuk ekip Adana Demirspor ise 26 Şubat'taki HangiKredi Ümraniyespor maçından sonra ilk kez ligde sahne alacak. 6 maçlık yenilmezlik serisiyle Trabzon'a gelecek olan güney ekibinde hedef Trabzon'dan 3 puanla dönüp ilk 3 yarışında daha iddialı bir konuma gelmek olacak..

Montella'nın öğrencileri geride kalan 12 deplasman maçında 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi alırken 17 puan topladı. Adana temsilcisinde Ertaç Özbir, Semih Güler, Badou Ndiaye ve Benjamin Stambouli kart ceza sınırında bulunuyor.

Saat 16:00'da başlayacak kritik karşılaşmayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Mücadeleden öne çıkan notlar!

Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig'de iç saha mağlubiyeti almadığı takımlar arasında en fazla konuk ettiği rakibi Adana Demirspor (12G 4B). Bordo-mavililer, Adana ekibini ağırladığı son yedi karşılaşmayı toplam 26 gol atarak kazandı.

Trabzonspor ile oynadığı son Spor Toto Süper Lig maçını 3-2 kazanan Adana Demirspor, bu rekabet tarihinde üst üste iki galibiyet alamadı.

Süper Lig'de çıktığı son dokuz maçın beşinden puansız ayrılan Trabzonspor (4G), daha önceki 64 karşılaşmada aynı sayıda mağlubiyet almıştı (34G 25B). Bu sezon şimdiden yedi yenilgi yaşayan bordomavililer, en son 2017/18'i daha yüksek bir sayıyla tamamladı (9M).

Bu sezon Süper Lig'de dört deplasman galibiyeti alan Adana Demirspor (5B 3M), daha önce sadece 2021/22'yi daha yüksek bir sayıyla tamamladı (6G 5B 8M).

Spor Toto Süper Lig'deki 36 maçlık iç saha yenilmezlik serisi HangiKredi Ümraniyespor karşısında sona eren Trabzonspor, Mart 2021'den bu yana evinde üst üste iki mağlubiyet almıyor.

Spor Toto Süper Lig'in "son şampiyonu" unvanına sahip takımlara rakip olduğu son 23 maçın sadece üçünü kazanabilen Adana Demirspor (7B 13M), bu galibiyetlerin tamamını Trabzonspor karşısında kaydetti (Eylül 2022, Mayıs 1981 ve Nisan 1980).

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de Uğurcan Çakır'dan daha fazla gole kapama yapan bir kaleci bulunmuyor (9; Fernando Muslera ve Altay Bayındır ile eşit); ancak Uğurcan, aynı zamanda en üst lig kariyerinde en düşük kurtarış yüzdesinde kaldığı sezonu geçiriyor (%64).

Spor Toto Süper Lig'de en fazla gole doğrudan katkı sağladığı iki sezondan birini geçiren Younes Belhanda'nın (6 gol & 5 asist; 2017/18 ile eşit), Türkiye kariyerinde Trabzonspor'dan (2) daha fazla gol attığı tek takım Gençlerbirliği(3).

Adana Demirspor'un Spor Toto Süper Lig'de attığı son beş golün üçünde payı bulunan Badou Ndiaye (2 gol & 1 asist), son iki deplasaman maçında birer gole doğrudan katkı sağladı (1 gol & 1 asist) ve Türkiye kariyerinde ilk kez üç karşılaşmalık seri yakalamak istiyor.

Bu sezon en az Süper Lig maçında ilk golü yiyen iki takımdan biri olan Adana Demirspor (6; Fenerbahçe ile eşit), bu karşılaşmalardan galibiyet çıkaramadı (3B 3M). Trabzonspor bu süreçte açılışını yaptığı 14 karşılaşmanın beşinde puan bıraktı (toplam 12 puan) ancak bu kayıpların sadece biri iç sahada geldi (7G 1B). (BeinSports)

Trabzonspor’un hacklenen Youtube kanalı yeniden açıldı

Trabzonspor’un resmi Youtube kanalı hacklendi

Trabzonspor istifayı KAP'a bildirdi

Trabzonspor'un yenilmezlik serisi bozuldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,41
En Yüksek: 1,52
En Düşük: 1,49
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: -0,50
İşlem Hacmi 27.501.615
Toplam Adet: 19.538.488
Ağırlıklı Ort.: 1,43
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)