E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor'un Ankaragücü maçında galibiyetten başka şansı yok---

Trabzonspor'un Ankaragücü maçında galibiyetten başka şansı yok

Trabzonspor'un Ankaragücü maçında galibiyetten başka şansı yok
20 Mart 2021 - 17:19 borsagundem.com

Son 2 maçında 5 puan kaybeden Trabzonspor, kötü gidişe nokta koymak için oynayacağı maçta Ankaragücü'nü konuk edecek

Trabzonspor, Süper Lig’in 31. haftasında Ankaragücü’nü ağırlayacak. Ligde evinde oynadığı son 2 karşılaşmada Fenerbahçe’ye 1-0, Aytemiz Alanyaspor’a da 3-1 mağlup olarak zirve yarışında geriye düşen Trabzonspor, Ankaragücü karşısında 3 puanı hanesine yazdırmanın mücadelesini verecek. Hikmet Karaman’ın göreve gelmesiyle çıkışa geçen ve düşme hattının bir üst basamağına çıkan Ankaragücü, son 3 maçını kazandı. Başkent ekibi, çıkışını zorlu deplasmanda sürdürmeye çalışacak.

Son 2 maçında 5 puan kaybeden Trabzonspor, 52 puanla 4. sırada yer alıyor. Ankaragücü ise 29 puan ve averajla 17. basamakta. Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Bordo Mavili ekip, Lewis Baker’ın frikikten attığı golle 1-0 kazanmıştı. Medical Park Stadı’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek.

İLK 11'LER
Trabzonspor
Uğurcan, Hüseyin (Flavio), Edgar, Hugo, Marlon, Berat, Abdulkadir Parmak, Bakasetas, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny

Ankaragücü
Friedrich, Atakan, Zarlija, Kulusic, Atila, Voca, Geraldo, İbrahim, Endri, Lobzhanidze, Börven

Sağ tarafta Flavio sürprizi
Serkan Asan’ın kötü performansı nedeniyle sağ bekte Hüseyin Türkmen’i görevlendiren Abdullah Avcı, Ankaragücü mücadelesinde sürpriz yapabilir. Esas bölgesi orta saha olan Flavio’yu savunmanın sağında deneyen tecrübeli çalıştırıcı, Brezilyalı oyuncuyu burada görevlendirebilir.

Vitor Hugo geri dönüyor
Cezası nedeniyle Erzurum maçında forma giyemeyen Vitor Hugo, bugün sahadaki yerini alacak. Teknik direktör Abdullah Avcı, Brezilyalı stopere ilk 11’de şans verecek. Hugo’nun yanında ise Edgar’ın oynaması bekleniyor. Sakatlığı büyük oranda geçen Portekizli futbolcuda sürpriz yaşanırsa, Hosseini formayı giyecek.

Kritik maçta Ankaragücü'nde eksikler var
Hikmet Karaman teknik direktörlük görevine geldikten sonra çıkışa geçen Ankaragücü, sezonun en formda dönemini yaşıyor. Ligdeki son 3 maçını kazanan Başkent ekibi, Trabzon deplasmanında da galip gelmeyi hedefliyor. Kümede kalma mücadelesi veren Sarı-Lacivertliler’de sağ bek Kitsou cezalı, Alper’in sakatlığı bulunuyor. Lukasik’in durumu ise belirsiz.

Trabzonspor’da 4 yıldız sınırda
Bordo-Mavililer’de bugün 4 önemli isim ceza sınırında mücadeleye çıkacak. Bu oyuncular Bakasetas, Abdulkadir Parmak, Edgar ve Djaniny... Teknik heyet 4 futbolcuyu da dikkatli olmaları konusunda uyarırken, kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve milli aradan sonraki Sivasspor mücadelesini kaçıracaklar.

Ankaragücü, Trabzonspor’u 11 yıldır mağlup edemiyor
Rakibi karşısında son galibiyetini 1 Mayıs 2010’da Ankara’da 1-0’lık sonuçla alan sarı-lacivertliler, daha sonraki 9 maçta 6 yenilgi, 3 beraberlik aldı. Başkent temsilcisi Trabzon’da ise 14 yıldır galibiyete hasret. MKE Ankaragücü, rakibi karşısında deplasmandaki son 3 puanını ise 17 Mart 2007’de yine 1-0’lık sonuçla elde etmişti. Bu sonuç ayrıca MKE Ankaragücü’nün son 30 yılda Trabzon’da aldığı tek galibiyet olarak dikkati çekiyor.

Trabzonspor ile Ankaragücü 74. randevuda
Trabzonspor ile MKE Ankaragücü, Trabzon’da yapacakları maçla ligde 74. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 73 maçta bordo-mavili takımın galibiyetlerde 39-16 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar, 18 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, bu mücadelelerde rakip fileleri 116 kez havalandırırken, kalesinde 65 gol gördü.

Trabzon’daki maçlar
İki takım arasında Trabzon’da oynanan maçlarda da Trabzonspor üstünlük kurdu. Bordo-mavililer, oynanan 36 maçın 24’ünden galibiyetle ayrılırken 10 maç beraberlikle sona erdi ve 2 karşılaşmayı da Ankaragücü kazandı.

Trabzonspor, Ankaragücü karşısında en farklı galibiyetini, 1991-1992 ve 1994-1995 sezonlarında 4-0’lık sonuçla elde etmişti. Ankaragücü ise 1992-1993 sezonunda, bordo-mavili takımı sahasında 5-2 yenmişti.

Ali Koç'un Erol Bulut ve Emre Belözoğlu kararı

Galatasaray: 3 Çaykur Rizespor: 4

Bankalarla kulüpler imzayı attı

Dört büyüklerde yapılandırma heyecanı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,83
En Yüksek: 1,93
En Düşük: 1,79
Değişim -2,66 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,92
İşlem Hacmi 269.746.537
Toplam Adet: 146.196.214
Ağırlıklı Ort.: 1,91
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)