E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor Sörloth için Leipzig ile anlaşmaya vardı---

Trabzonspor Sörloth için Leipzig ile anlaşmaya vardı

Trabzonspor Sörloth için Leipzig ile anlaşmaya vardı
22 Eylül 2020 - 17:16 borsagundem.com

Trabzonspor, Sörloth'un satışı konusunda Leipzig'le anlaşmaya vardı. Trabzonspor transferin mali detaylarını KAP'a bildirdi.

Trabzonspor'da Sörloth belirsizliği sona erdi. Bordo mavililer oyuncunun transferi için Alman kulübü Leipzig ile anlaştığını resmen açıkladı.

Trabzonspor Kulübü, Sörloth'un transferi için Leipzig'ten 20 milyon Euro bonservis + 2 milyon Euro da bonus geliri elde edecek. Bu rakam İngiliz kulübü Crystal Palace ile yarı yarıya paylaşılacak.

Öte yandan oyuncunun bir sonraki satışından elde edilecek gelirin karından yüzde 20 pay alınacak. Bu rakam da bonservis de olduğu gibi yarı yarıya paylaşılacak.

Sörloth'un KAP bildirimi şu şekilde;
1-Sözleşme fesih bedeli olarak 20.000.000.-EUR ödenecektir.

2-Futbolcunun maç oynama sayısına göre toplamda 2.000.000 Euro bonus ödenecektir.

3-Futbolcunun başka bir kulübe transferi halinde, bu transfer dolayısıyla katlanılan maliyetler sonrası kalan transfer karının si kulübümüze ödenecektir.

4-Futbolcunun ileriki dönemlerde Türkiye'ye transferi söz konusu olması durumunda kulübümüz öncelikle alma hakkına sahip olacaktır.

Bu transfer dolayısı ile elde edilecek gelirler, Alexander Sörloth'un bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace kulübü ile yarı yarıya paylaşılacaktır.

Gol kralı Trabzonspor taraftarına veda etti
Alexander Sörloth, Trabzonspor için çektiği veda videosunda, "Kalbim biraz buruk şekilde bu tercihi yapsam da kariyerimi düşünmek zorundaydım. Ve ayrıca aldığım karar Trabzonspor'dan ayrılmak değil, kariyerim için bir sonraki adımı atmak. Umuyorum herkes bunu anlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Sörloth, Trabzonspor formasıyla gol kralı olmuştu. Ligde 24 gol atan Norveçli yıldız toplamda ise 33 gol atma başarısı göstermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,50
En Yüksek: 1,59
En Düşük: 1,56
Değişim -6,83 %
FK: 0,00
PD / DD: -0,53
İşlem Hacmi 132.159.239
Toplam Adet: 85.474.582
Ağırlıklı Ort.: 1,55
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)