E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor, Medipol Başakşehir'i ağırlayacak---

Trabzonspor, Medipol Başakşehir'i ağırlayacak

Trabzonspor, Medipol Başakşehir'i ağırlayacak
14 Ocak 2023 - 17:40 borsagundem.com

Süper Lig'in 19.haftasında üst sıraları ilgilendiren maçta Trabzonspor sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek. Saat 19.00'daki zorlu mücadelede Ali Şansalan düdük çalacak

Spor Toto Süper Lig'de heyecan 19. hafta maçlarıyla devam ediyor.

Zirve takibini sürdüren ve tarihlerinde lig şampiyonluğu yaşamış iki kulüp; Trabzonspor ile Medipol Başakşehir, cumartesi 19.00'da Akyazı'da karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında ligde daha önce 28 mücadele oynanırken bunların 10'unda Bordo-Mavililer, 9'unda ise Medipol Başakşehir galip gelmeyi başardı. 9 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Geride kalan 28 maçta Trabzonspor rakip fileleri 41 kez havalandırırken Turuncu-Lacivertliler 34 golle rakibine karşılık verdi.

18. haftada Alanya'dan ağır bir mağlubiyetle dönen Trabzonspor'da hafta içinde başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı görüşme gerçekleştirdi. Taraflardan ''göreve devam'' kararı çıktı ve sular bir nebze de olsa duruldu.

İstanbul ekibiyle oynadığı son 14 lig maçının sadece birini kazanan Trabzonspor, tek galibiyetini Şubat 2021'de deplasmanda aldı. Evinde oynadığı son iki lig maçını gol yemeden kazanan Trabzonspor, bu şekilde üst üste üç galibiyeti en son Aralık 2021'de aldı. Bordo-Mavililerde tek hedef kritik mücadeleden 3 puanla ayrılarak şampiyonluk yarışından kopmamak olacak.

Trabzonspor'da zorlu karşılaşmada Brezilyalı savunmaci Vitor Hugo sarı kart cezası nedeniyle formasından uzak kalacak.
Spor Toto Süper Lig'deki son yedi maçının sadece birini kaybeden Medipol başakşehir ise, tek yenilgisini gol atamadığı tek karşılaşmada Galatasaray'a 7-0 mağlup olarak aldı. İstanbul ekibi, ligde geçtiğimiz haftayı Adana Demirspor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle kapamıştı. Konuk ekip Trabzon'dan puan veya puanlarla ayrılarak çıkışını sürdürmenin peşinde olacak.
Trabzonspor'a rakip olduğu son lig maçını 3-1 kazanan Turuncu-Lacivertlilerin teknik patronu Emre Belözoğlu, Abdullah Avcı'yı Bordo-Mavili ekibin başinda üst üste iki kez mağlup eden ilk teknik direktör olmak istiyor.

Kritik mücadelede hakemlik görevini Ali Şansalan üstlenecek.

Öne çıkan notlar

İstanbul Başakşehir'in Süper Lig'e döndüğü 2014/15 sezonundan bu yana Trabzonspor'un Boz Baykuşlar'dan daha fazla mağlup olduğu bir rakibi bulunmuyor (7; Beşiktaş ile eşit). İstanbul ekibiyle oynadığı son 14 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Trabzonspor (6B 7M), tek galibiyetini Şubat 2021'de deplasmanda aldı.

Trabzonspor'a konuk olduğu son yedi Süper Lig maçını kaybetmeyen İstanbul Başakşehir'in bugüne kadar üst üste sekiz ziyaretinde mağlubiyet almadığı tek rakibi Ankaragücü (8 maç).

Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını gol yemeden kazanan Trabzonspor (3-0 vs Giresunspor & 2-0 vs Fenerbahçe), bu şekilde üst üste üç galibiyeti en son Aralık 2021'de aldı. Bordo-mavililerin o serisi, İstanbul Başakşehir karşısındaki 0-0'lık beraberlikle sona ermişti.

Emre Belözoğlu'nun göreve geldiği Ekim 2021'den bu yana Süper Lig'de hiçbir takım İstanbul Başakşehir'den daha fazla deplasman puanı toplayamadı (39; Fenerbahçe ile eşit). Boz Baykuşlar, bu süreç boyunca ligde boy gösteren takımlar arasında dış sahada en az gol yiyen ekip konumunda (20).

Son Süper Lig maçında Alanyaspor'a 5-0 mağlup olan Trabzonspor, lig tarihinde "son şampiyon" unvanını taşıdığı sezonda iki maçta 5+ gol yiyen ilk takım oldu (diğeri 2-5 vs Antalyaspor). Bordo-mavili ekibi çalıştıran Abdullah Avcı ise kariyerinde ilk kez aynı sezonda üç maçı 4+ gol yiyerek tamamladı (2-5 vs Antalyaspor, 1-4 vs Fatih Karagümrük & 0-5 vs Alanyaspor).

Süper Lig'deki son yedi maçının sadece birini kaybeden İstanbul Başakşehir (4G 2B), tek yenilgisini gol atamadığı tek karşılaşmada Galatasaray'a 7-0 mağlup olarak aldı.

İstanbul takımlarını konuk ettiği son 10 Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (4G 6B), son karşılaşmada Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde İstanbul temsilcilerine karşı evinde üst üste iki galibiyet alamadı.

Süper Lig'deki son üç maçında da 600+ isabetli pas yapan Trabzonspor, Opta'nın bu alanda detaylı analize başladığı 2014/15'ten bu yana en uzun serinin sahibi olan İstanbul Başakşehir'in rekorunu egale edebilir. Son karşılaşmada 662 isabetli pasa rağmen 5-0 kaybeden bordo-mavililer (vs Alanyaspor), 2014/15'ten bu yana 600+ pasla tamamladığı bir maçta beş gol yiyen ilk takım oldu.

Trabzonspor orta sahası Anastasios Bakasetas'ın Süper Lig kariyerinde gol atamadığı takımlar arasında en uzun süre sahada kaldığı (539 dakika) ve kalesine en fazla şut çektiği (23) rakibi İstanbul Başakşehir.

Süper Lig'de Trabzonspor'a rakip olduğu son iki maçta üç golde pay sahibi olan Serdar Gürler (1 gol & 2 asist), görev yaptığı son üç dış saha karşılaşmasında da en az bir gole doğrudan katkı sağladı (2 gol & 2 asist). İstanbul Başakşehir formasıyla üst üste dört deplasman maçında gol katkısında bulunan son yerli oyuncu, şu an Boz Baykuşlar'ı çalıştıran Emre Belözoğlu'ydu (Mayıs 2017).

Trabzonspor'a rakip olduğu son Süper Lig maçını 3-1 kazanan Emre Belözoğlu, Abdullah Avcı'yı bordo-mavili ekibin başında üst üste iki kez mağlup eden ilk teknik direktör olmak istiyor.

Muhtemel 11'ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Bartra, Denswil, Eren, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir, Djaniny, Trezeguet, Gomez.

Medipol Başakşehir: Volkan, Ömer Ali, Duarte, Touba, Lima, Ndayishimiye, Mahmut, Berkay, Serdar, Deniz, Okaka. (BeinSports)

Trabzonspor'dan Abdullah Avcı kararı

Trabzonspor, Alanya'da yıkımı yaşadı! 5-0

Lider Galatasaray, Hatayspor'u 4-0 mağlup etti

Fenerbahçe, Samet Akaydın transferini bitirdi

Weghorst transferinden Beşiktaş'ın kasasına girecek olan para belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,71
En Yüksek: 1,72
En Düşük: 1,61
Değişim 3,64 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,73
İşlem Hacmi 167.207.733
Toplam Adet: 98.552.044
Ağırlıklı Ort.: 1,60
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)