E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTosuncuk tüm parayı kaptırmış---

Tosuncuk tüm parayı kaptırmış

Tosuncuk tüm parayı kaptırmış
17 Temmuz 2021 - 22:28 borsagundem.com

Tosuncuk lakabıyla bilinen Çiftlikbank vurguncusu Mehmet Aydın'ın tüm parayı Uruguay polisine kaptırdığı belirtiliyor.

Çiftlikbank vurguncusu Mehmet Aydın'la ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Kanal D’den Emrullah Erdinç'in haberine göre, Mehmet Aydın Türkiye'den kaçmadan önce topladığı paraların bir kısmı ile Uruguay'da inşaat şirketi satın aldı. Ancak Aydın'ın planlarını Uruguay polisi bozdu. Çünkü lüks yaşamı önce narkotik polisine, ardından da mali suçlara takıldı. Üzerine kayıtlı yaklaşık 10 milyon dolar değerindeki banka hesaplarına ve lüks araçlara Uruguay devleti el koydu.

Tosuncuk lakabıyla bilinen Mehmet Aydın binlerce kişiden Çiftlikbank ismindeki saadet zinciri benzeri yapısı üzerinden milyonlarca liralık vurgun yaptı. Aydın Türk mudilerin paralarını daha sonrasında Uruguay devletine kaptırdılar. Çiftlikbank vurgunu bir numaralı ismi Mehmet Aydın abisi Fatih Aydın ile birlikte 132 bin 222 kişiden yaklaşık 1 milyar 139 milyon lira topladı. Sonrasında kayıplara karıştı.

Uruguay'da lüks villa projesi

İddialara göre vurguncu abi-kardeş aslında her şeyi aylar önceden planlamıştı. Büyük firar öncesi Uruguay’a gidildi ve Türk iş insanı Osman Naim Kaya ile birlikte bir inşaat şirketi satın alındı.

Projesi hazırlandı. Aydın kardeşler Uruguay'da lüks villa yapıp satacaktı. Vurgunun ikinci ayağı devreye girdi. çaldıkları paraların bir kısmı Uruguyay'daki şirketin hesabına yatırdı. Ve pahalı arabalar, yatlar, milyonluk malikane satın alındı.

Uyuşturucu şüphesi

Onlar için her şey yolunda giderken lüks yaşantı, Uruguay narkotik polisinin dikkatini çekti. Çünkü polisin elinde bu fotoğraf vardı. Ve polise göre Aydın kardeşlerin para kaynağı uyuşturucuydu. Uruguay-Türkiye arasında uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla takip başladı.

Tarih, 16 mart 2018'i gösterdiğinde Mehmet Aydın abisi ile birlikte Türkiye'den kaçtı Uruguay'daki takip edildiğinden habersiz yeni yaşantısına adım attı. Ama o sırada polis onların servetinin uyuşturucu ticaretinden değil, kara para aklamaktan olduğunu tespit etti.

10 milyon dolara el koyuldu

Ve Uruguay mali polisi 23 nisan 2018 tarihinde şirkete kara para operasyon düzenledi. Baskında iki kardeş ile birlikte Osman Naim Kaya gözaltına alındı. Şirketin banka hesaplarına lüks cipe, spor araçlara, yata ve malikaneye toplam da Türk mudilerden kaçırdığı 10 milyon dolara el kondu.

Uruguay'a dosya gönderildi

Osman Naim Kaya tutuklandı ama Aydın kardeşler serbest kaldı. Mehmet Aydın da hemen Brezilya’ya kaçtı. Çünkü Türk polisi peşindeydi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Mehmet Aydın ve abisi ile ilgili Uruguay’a dosya gönderdi. KOM polisleri dosyanın içinde Türk mudilerden bahsetti ve Aydın kardeşlerin yakalanmasını istedi.

Mehmet Aydın ve abisi sürekli adres değiştirdi. Çünkü kaldıkları adresler KOM polisince kısa süre sonra belirlendi. Hatta o adreslerden biri de Mehmet Aydın'ın kız arkadaşı ana Carolina da Silva'nın eviydi. O eve de baskın yapıldı. Üç yıllık büyük firarın ardından Mehmet Aydın'ın kaçacak yeri kalmadı. Ve son bir ayını sokakta geçiren Aydın teslim olarak Türkiye’ye getirildi.

İşte Uruguay'daki 'Tosuncuk Evleri'

 

Tosuncuk: Zararı ödeyecek param yok

 

'Tosuncuk' için bir tutuklama kararı daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin19 Temmuz 2021 10:13

    devlet bıraksa mafya peşini bırakmaz paraları yedirmezler

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI19 Temmuz 2021 00:46

    Benim anlamadığımız meclise gönderdiğimiz bu 600 milletvekilleri ne iş yaparlar söylermisiniz.bu gibi dolandırıcalara neden meydanı boş bırakırlar acaba hep kafamı kurcalamıştır.

  • Ali18 Temmuz 2021 23:28

    Gene ülkenin parası cavura gitti.

  • labrador18 Temmuz 2021 21:18

    Ulan adam sanki masummuş gibi sezercik tarzı şirin göstermeler. Yakında velet için de IBAN no verilip para toplama kampanyası düzenlenecek diye tırsıyorum…

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Temmuz 2021 22:44

    şimdi de devlete karşı dolandırıcılık yapmakta ve adeta alay etmektedir.ben fazla hapis yatacağını hiç tahmin etmiyorum.çünkü uzmanlar söyle diyor kar ve zarar usulüne göre herkes parasını seve seve vermiş.daha önce islami duyguları kullanarak ittifak holding, kombasan, yimpaş banker kastelli  gibi yüzlerce binlerce şirkette para toplayarak milleti tokatlamadılarmı hani nerede o paralar dolandıralanlar şimdi kral gibi yaşıyorlar.

  • system18 Temmuz 2021 18:09

    parasini mi?

  • Yeter arda18 Temmuz 2021 15:46

    Yalan haber yaparak tosuncuğu şirin göstermeye çalışmayın..

  • fafa18 Temmuz 2021 15:24

    Dünyada  kim yalancı derlerse,önce siyasetçi sonra gazeteci.Şu Tosuncuk hakkında ne kadar yalan haber okuduk.

  • Ahmet 18 Temmuz 2021 15:18

    Her gün bu salak çocuğu neden haber yapıyor sunuz ki? Parası bitmese zaten gelmez 'di geri....

  • İzzet BAŞ18 Temmuz 2021 14:38

    Böyle tosunlara bakmak devletin asli görevi....Brezilya ; Uruguay güzellerine tosunluğunu  hakkiyle  gösterdi geldiyse sorun yok... Ama hakkiyle yapmadıysa cezalandıralım..... Süha Özgermi'den  sonra bir de tosuncuk   yetişti.... ULUSLARARASI DAMAT ADAYI  ÜLKEYE HAYIRLI OLSUN....

  • çapkın18 Temmuz 2021 17:51

     Milli Çapkın Süha Özgermi'yi hatırladık tosuncuk sayesinde.....MİLLİ ÇAPKINLARA İHTİYAÇ VAR....

  • ..18 Temmuz 2021 12:49

    Vardır bunda bi dümen herşey unutulur bu ülkede minareyi çalan kılıfı hazırlar Atasözünü Hatırlatıyor

  • MELİS MARMARİSLİ18 Temmuz 2021 11:23

    Ben hapis yatacağına pek inanmıyorum.yarın bir gün anayasa mahkemesine başvurur HAK İHLALİNDEN bunuda hapisten çıkartabileceklerinden korkmaktayım.

  • Seko18 Temmuz 2021 09:54

    Tosuncuk tamamda ülkemizde resmi soyguncu işbirlikçi spk var peker gyo olanlar ortada haini uzakta aramayın

  • Nedir bu18 Temmuz 2021 09:39

    Büyük devletimiz Türkiye, şu andaki yönetim sistemimiz, Bunlar ve bunun gibi diğerleri yıllarca çalarken bunu akıl edip önlem alamamış, (bir Cent dolara ihtiyacımız olduğu halde), ve Türk halkının milyonlarca doları taa Uruguay a kaçırılmış, (tabi başkaları da başka ülkelere)  ama gelin görün ki küçücük bir Uruguay devleti (çoğumuz adını ve yerini bile bilmez) anında harekete geçip başlarına çökmüş :D  :D  :D 

  • fafa18 Temmuz 2021 15:55

    Böyle işler ortak yapılır.Tek başına yedirmezler adama.

  • amanin amanin18 Temmuz 2021 09:18

    Merak etme tosuncuk. Yakında Çiftlikbank2 ile daha katmerli yeni bi vurgun yaparsın burda.

  • Ş. K18 Temmuz 2021 08:19

    Buna hapiste bakacağına bir danaya bakılsa daha hayırlı ve faydalı. Buna buna fatih özerde dahil thodex piçi

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU18 Temmuz 2021 00:44

    böyle adamları asacaksın işi kökünden halledeceksin ki bir dah kimse yapmasınlar.

  • emre18 Temmuz 2021 00:11

    neden geldi sanıyorsunuz ? bir sürü mülteci baktığınız gibi onu da bakacaksınız paşa paşa salaklar....

  • Erkam 17 Temmuz 2021 23:49

    Nadanı terk etti yaranı buldu

  • be söyleme dilinde 17 Temmuz 2021 23:09

    Daha fazla gündem yapmayın şunu be

  • Berber Bekri 17 Temmuz 2021 22:59

    Tosuncuk üzülme kaptırdım diye sen de toplayacak potansiyel var yeter ki süt verimi yüksek inekler olsun

  • düzeni üzen17 Temmuz 2021 22:54

    ne dümen çevirdiler be kim haklı kim kukla belli diil olan yine uyanık geçinenlerin parasına oldu