E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTorun: AK Parti belediyelerimizin israfını istiyor---

Torun: AK Parti belediyelerimizin israfını istiyor

Torun: AK Parti belediyelerimizin israfını istiyor
05 Aralık 2019 - 16:04 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “SGK, AK Parti dönemindeki alacaklarını tahsil etmek için belediyelerimize icra gönderiyor. Zor şartlar altında halka hizmet vermeye çalışan belediyelerimizi çalıştırmamaya kararlı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’den aldıkları belediyelerin borç batağında olduğunu söyledi ve “O zaman alacağını istemeyen devletin kurumları şimdi belediyelerimizi icraya veriyor, devletin kurumları başka bir kamu kurumunu iflasa sürüklüyor. Bu kamu düzeni açısından son derecede tehlikeli ve son derecede vahim bir adımdır” diye konuştu.

Seyit Torun, birçok AKP’li belediyenin bugün de borç batağında olduğunu ama hiçbir kamu kurumunun AKP belediyelerine borç takibi yapmadığını belirtti. 

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Seyit Torun şunları söyledi:

“Bugüne kadar alacağı olduğunu hatırlamayan SGK, belediyeler AK Parti'den bize geçince alacağını hatırladı. Yapılandırma ve başka çözümlere de yaklaşmayan SGK, belediyeleri zor durumda bırakacak, çalışamaz hale getirecek yöntemler deniyor. Belediyeye icra göndererek hem başkanı itibarsızlaştırmak istiyor hem de belediyenin gelir kaynaklarını kesiyor. Bu tamamen siyasi bir karardır. Belediyelerimiz halkın kurumlarıdır. Halkın seçtiği temsilcileri zora sokarak, halkın belediyelerini işlemez hale getirerek aslında CHP’li belediye başkanı cezalandırılmıyor, halk cezalandırılıyor. Bizim belediye başkanlarımız elbette israfa, talana dur diyor. Elbette kamunun 1 kuruşunun üzerine kimse yatmaz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim belediye başkanları ayrıca 1 kuruşuna kadar AKP’den kalan borçları da ödeyecek. Ama bizi iflasa sürüklemek insafsızlığını da görüyor ve isyan ediyoruz. Hele hele SGK’nın uyguladığı çifte standardı hiç kabul etmiyoruz. ”

Seyit Torun ayrıca, kamu bankalarının AK Partili belediyelere kolay kredi verirken CHP belediyelerine kredi vermediğini de söyledi. Torun, bu konuda şunları söyledi: “Kamu bankalar, İller Bankası da çifte standart uyguluyor. Bu kurumlar halkın kurumları, belediyeler de halkın belediyesi. Bu yolla halk cezalandırılıyor.  Belediyelerimiz devletin kredi ve hibe hizmetlerinin birçoğundan şartları en iyi biçimde yerine getirse de, projeleri iyi hazırlansa da faydalanamıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyeleriyiz. Belediyelerimizin önünde TC ibaresi var. Başka ülkenin belediyesi değiliz.  AK Parti iktidarını ve Saray’ı bunu hatırlamaya davet ediyorum. Kişiler gidici, kurumlar kalıcıdır. Kimse kurumları yıpratmasın. Kimse halkı cezalandıramaz.”  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asuman 05 Aralık 2019 19:59

    Sen milletvekilsin maas ne kadar chp maas aliyorsun örnek İstanbul belediyesi veya Ankara belediye maas alıyor musun genel baskan yardımcısın milletvekil maas dusur oneri ver 3ay maas almayın milletvekilleri

  • sait06 Aralık 2019 09:15

    aynen katılıyorum chp akp mhp ıyı parti hdp si ne kadar milletvekili bakan müsteşar beledeye başkanı kamuda üst düzey görevliler 3 ay maaş huzur hakkı yönetim kurulu paylarını almasınlar yandaşlara usulsuz beleş krediler hibeler verilmesin

  • eee05 Aralık 2019 19:36

    şefaf ol.. millet görsun... işine geleni meydanda..işine geleni kapı arkasında konuşma..millet sana hak verir. dert etmez.. yeterki görsun mıllet

  • İstanbul 05 Aralık 2019 18:22

    Sende belediye baskan maas dusur ve belediye baskan huzur hakkı almazsın o zaman duser miııeyvekil maas ne zaman dusecek sen parti yapsın