E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıToronto'da Türk boruna büyük ilgi---

Toronto'da Türk boruna büyük ilgi

Toronto'da Türk boruna büyük ilgi
03 Mart 2014 - 05:46 borsagundem.com

Dünyanın en büyük maden zirvesi PDAC-2014'te Türk temsilcilere bor merkezli soru yağdı

Kısa adı PDAC 2014(Prospectors & Developers Association of Canada) olan Dünya Madencilik Zirvesi, Kanada’nın Toronto kentinde başladı.

Toronto Metro Convention Center’da bugün başlayan PDAC 2014, 5 Mart’a kadar devam edecek. Organizasyona Türkiye’den, Etimaden, MTA ve MİGEM’in yanısıra, bazı Türk firmaları da katılıyor. 130 ülkeden bine yakın şirket ve kuruluşun katıldığı organizasyon, madencilik sektöründe heryıl yeni yatırım ve stratejilerin belirlendiği yer olarak da biliniyor.

HERKES 'BOR'U SORDU

PDAC 2014 için Toronto’ya gelen MTA Genel Müdürlüğü ekibinden Serkan Özkümüş, yaptığı açıklamada, Çinliler başta olmak üzere global maden yatırımcılarından bor merkezli sorular aldıklarını söyledi. Organizasyon süresince, Türkiye’nin madencilik potansiyelini, kapasitesini ve gelişmeleri ilgililerine anlatacaklarını ifade eden Özkümüş, “bu yıl, geçen yıldan farklı olarak stand açtık. İlk gün olmasına rağmen ilgi güzeldi” dedi.

Dünya Madencilik Zirvesi’ne Maden İşleri Genel Müdürlüğü MİGEM adına katılan Kenan Aksoy da “Tanıtıcı broşürlerin yanısıra, mevzuatı anlatan dokümanlarla da geldik. Sorusu olanlara burada yardımcı olduğumuz gibi, basılı materyaller ile de bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)