E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemToplu Sözleşme Resmi Gazete'de---

Toplu Sözleşme Resmi Gazete'de

Toplu Sözleşme Resmi Gazete'de
24 Ağustos 2015 - 05:52 borsagundem.com

2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme, Resmi Gazete’de yayımlandı

Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklarına ilişkin 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, kamu görevlilerinin aylıklarında 2016’nın birinci 6 aylık  dönemi için yüzde 6, ikinci 6 aylık dönemi için ise yüzde 5 olmak üzere kümülatif  yüzde 11.3 oranında artış yapılacak. 2017’nin birinci 6 ayı için yüzde 3, ikinci 6 aylık dönemi için ise  yüzde 4 olmak üzere kümülatif yüzde 7.1 artış olacak. 
Bu artışa ilave olarak her iki yılda da enflasyon oranının yapılan maaş artış oranını aşması durumunda  ortaya çıkan enflasyon farkı da kamu çalışanlarına ayrıca ödenecek. Eylül 2015’’ten geçerli olmak üzere memur emeklilerinin  tazminatlarında yapılacak düzenlemeyle memur emekli aylıklarında ortalama 100  lira artış sağlanacak. 2005 yılından sonra göreve başlayan kamu çalışanlarına  ilave bir derece verilecek. 

98 lira nöbet ücreti 

Öğretmenlere 2016 yılında aylık brüt 98 liraya kadar, 2017 yılında da  aylık brüt 140 lira nöbet ücreti ödenecek. Hafta sonlarında merkezi sınavlarda  görevlendirilen öğretmenlerin sınav ücretleri 58 liradan, 132 liraya çıkarılacak. Toplu sözleşmede, öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği de  belirlendi. Buna göre, öğretmenlere 2016 yılında bin lira, 2017’de bin 50 lira  olarak ödenecek. sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan bazı personel için döner  sermaye ek ödeme tavan katsayısı artırıldı. Başta sağlık personeli olmak üzere  hizmet kollarında yetkili sendikalarca gündeme getirilen fiili hizmet zammı  talebini değerlendirmek üzere bir “Bilim Kurulu” oluşturulacak. 
 
Memur kadrolarına geçiş çalışması

Kamu kurum ve kuruluşlarının fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve  arazi gibi işçi istihdamının zorunlu olduğu yerlerde istihdam edilen işçiler  hariç olmak üzere ilgili yer ve birimlerinde memur veya sözleşmeli personel  eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların  KİT’lerde sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur  kadrolarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacak. 4/C’li geçici  personele 150 lira ek ödeme yapılacak. Yurtdışı teşkilatlarından görevli sözleşmeli personele aile yardımı  ödeneği verilecek. Eş durumu tayinlerinde istenen 3 yıl sigortalılık şartı 1 yıla  indirildi. Şef, mübaşir, sivil savunma uzmanı, KİT’lerdeki mühendis ve mimarla  koruma ve güvenlik görevlilerinin tazminatlarında da ilave artışlar sağlandı. Cuma günleri öğle tatilinin, ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde  düzenlenmesine yönelik çalışma yapılacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)