E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaToparlanma kalıcı olmayabilir---

Toparlanma kalıcı olmayabilir

Toparlanma kalıcı olmayabilir
08 Ocak 2020 - 09:25 borsagundem.com

BIST 100: Global piyasalarda İran tarafından gelen misilleme sonrasında kar satışları hız kazanırken, sonrasında gelen toparlanma kalıcı olmayabilir. Endekste 110.900 seviyesi ilk planda destek olarak takip edilecektir

TL Bonolar: ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,78 civarında, %1,70 seviyesine kadar geri çekilip geri gelinmesi önemli. TL tahvil faizlerinde PPK beklentileri ile nispeten sınırlı bir hareket yaşanması beklenebilir…

USD/TL: Dolar kurunda oldukça dengeli ve sakin bir seyir yaşandığını görmekteyiz. 5,96 seviyesi üzerinde 6,00 seviyesi direnç konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise dolar karşısında zayıf bir seyir var…

EUR/USD: Paritede 1,1130 destek olarak geçerliliğini korurken, düşen risk ortamında paritedeki tepki hareketlerinin sınırlı kalması beklenebilir. 1,1210 direnç konumunda takip edilecektir…

Günün Öne Çıkanları: 

Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ile ABD'de ADP özel sektör istihdam verileri açıklanacak…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin İstanbul'da görüşecek…

İran Devrim Muhafızları Ordusu ABD'nin Irak'taki iki üssünü balistik füzelerle vurdu…

Ortadoğu'da gerilimin tırmanmasıyla altın ons fiyatları 1600 doların üzerini test etti..

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 285 seviyesinde yataya yakın bir seyir izliyor. İran tarafından gelen misilleme saldırısı sonrasında ABD tarafından gelen açıklamalar bekleniyor. Bu açıklama ya da aksiyon öncesinde piyasalarda ilk planda yaşanan sert hareketin hız kestiğini ve açık olan endekslerde kısmi tepki alımları görüyoruz.

Endekste 112.500 üzerinde denge oluşmadan alım önermeyiz.

ABD-İran arasındaki jeopolitik riskler nedeniyle bu sabah küresel piyasalar satış baskısı altında iken BIST 100 Endeksi'nin de buna paralel zayıf bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 112.000 ve 110.900 destek, 113.500 ise direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Jeopolitik gerginliğin devam etmesi nedeniyle kısa vadede küresel piyasalarda zayıflığın süreceğini düşünüyoruz. Buna paralel endekste alım için aceleci olunmamasını ve pozisyonların azaltılmasını öneriyoruz.

Eurobond piyasasında global piyasalarda risk iştahında düşüşe paralel kar satışları görülebilir. TL tahvil faizlerinde ise olası kar satışları sınırlı kalacaktır. Gösterge tahvilde %12 ve 10 yıllık tahvilde de %12,50 bileşik faiz seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenecektir.

USD/JPY 107,50 desteğine doğru yaklaştıktan sonra toparlanırken, 108,50 direnç konumunda. EUR/USD 1,1130 desteği üzerinde, ancak bu ortamda son günlerde yaşanan toparlanma sınırlı kalacaktır. Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki volatiliteye görece sağlam bir duruş sergileyen dolar kuru için 5,96 destek konumunda, 6,00 direnç olarak izlenecektir. Euro kuru için 6,65 desteği üzerinde 6,70 direnci geçerli.

ABD ile İran arasındaki gerilimin İran tarafından yapılan misilleme saldırısı ile bir sonraki boyuta taşınması petrol fiyatlarını 70 dolar varil düzeyine taşıdı. Altın ons fiyatında 1616 kısa vadeli direnç konumunda, gram TL bazında ise 310 direnç olarak takip edilecektir.

BIST 100 Endeksi'nin teknik görünümü 114.000 altında zayıf.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

QNB FİNANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)