E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıToparlanma eğilimi devam ediyor---

Toparlanma eğilimi devam ediyor

Toparlanma eğilimi devam ediyor
21 Ekim 2020 - 09:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamalarının ve Fed Bej Kitap Raporu'nun ön planda olduğu belirtiliyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,42 değer kazancıyla 1.210 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 22,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,58, holding endeksi yüzde 1,23 değer kazandığı günde sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,54 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren ise yüzde 4,62 ile spor olduğu görüldü.

ABD'de endeksler, Pelosi’nin daha büyük ve daha iyi bir teşvik konusunda bu hafta bir uzlaşmaya varılmasıyla ilgili olarak umutlu olduğunu ifade etmesi ardından teşvik paketine dair artan beklentiler ile birlikte yükselişle kapandı.

Dow Jones endeksi, yüzde 0,40, S&P 500 endeksi yüzde 0,47 ve Nasdaq endeksi ise yüzde 0,33 değer kazanımı ile günü tamamladı.Bugün, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları ve alınan önlemlerin yanı sıra, jeopolitik gelişmelerin de gündemde olmaya devam edecek.Yurt içinde veri gündeminin sakin olduğu günde, yurt dışında ise ABD Merkez Bankasının (Fed) yayımlayacağı Bej Kitap Raporu başta olmak üzere Fed ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden gelecek açıklamalar yakından izlenecek.

Yeni işlem gününde, artan risk iştahı ile birlikte Asya seansında ve global piyasalarda işlem gören endeks vadeli işlem sözleşmelerinde toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

• Daha önce dolar cinsi tahvil ihracının yatırımcı görüşmeleri için yabancı kurumlara yetki veren Türkiye Varlık Fonu (TVF) bu işlemleri ertelediğini açıkladı. (Kaynak: Bloomberght)
• Resmi olmayan haber akışlarına göre, Bankaların, sorunlu kredileri yeniden yapılandırıp bir kısmını tahsil edebilecekken, iskonto ile değerinin altında devretme fikrine sıcak bakmadıkları basında yer aldı.
• Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), geliştirmekte olduğu elektrikli araç ürün gamı içindeki en temel bileşenlerden biri olan batarya için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis'i iş ortağı olarak seçtiğini bildirildi.
• ABD Adalet Bakanlığından yetkililere göre, Adalet Bakanlığı Google’ın arama ve arama reklamcılığı alanındaki tekelini korumak için rekabet karşıtı uygulamalara başvurduğunu iddia ederek, Salı günü şirkete karşı bir anti-tröst davası açmaya hazırlandığı basında yer aldı.
• İngi ltere Başbakanı Johnson, ‘’Eğer müzakerelere devam edilecek ise AB pozisyonunda temel değişiklik yapmalı.’’ İfadelerini kullanarak AB’nin müzakereleri sona erdirdiğine değindi.
• ABD'de konut başlangıçları beklentilerin altında bir performans ile Eylül ayında yüzde 1,9 artarak 1,415 milyona yükseldiği açıklandı.
• Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede, "Fatih gemimizin Tuna-1 kuyusundaki sondajlarında çalışmalarını tamamladı. Tuna 1 kuyusundaki sondajlarda gaz miktarı 405 milyar metreküpe ulaştı dedi.
• ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin sözcüsü DrewHammill, Pelosi ile Hazine Bakanı Steven Mnuchin arasında gerçekleşen 45 dakikalık görüşmede yeni koronavirüs yardım paketi üzerinde biranlaşmaya yaklaşıldığınıbelirtti. Hammill, görüşmelerin bugün de devam edeceğini belirtirken, "Her iki taraf da bir uzlaşma bulmak konusunda ciddi" olduğunu ifade etti. (Kaynak: Foreks Haber)
Borsa İstanbulda, BİST-100 Endeksi'nin güne pozitif başlamasını öngörüyoruz.

Teşvik paketi görüşmeleri ile salgın kaynaklı endişeler önemini koruyor

Pozitif seyir devam edebilir

Vadeli endeksler olumlu açılışa işaret ediyor

Faiz artışı beklentisiyle piyasalar güçlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)