E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTokyo Olimpiyatları son anda iptal olabilir---

Tokyo Olimpiyatları son anda iptal olabilir

Tokyo Olimpiyatları son anda iptal olabilir
20 Temmuz 2021 - 16:59 borsagundem.com

Tokyo 2020 CEO’su Toshiro Muro, olimpiyatların Kovid-19 nedeniyle son anda iptal edilme durumunun söz konusu olup olmadığı sorusuna, bunun ihtimal dışı olmadığı şeklinde yanıt verdi.

Tokyo 2020 Olimpiyatlarının başlamasına iki gün kala organizasyonun tepe ismi olan kişiden oyunlarla ilgili beklenmedik bir açıklama geldi. Geçen yaz yapılması gerekirken, pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen oyunlar bu seneye alınmış, ancak son günlerde yaşanan gelişmeler organizasyonun selameti açısından soru işaretleri doğurmuştu.

Tokyo’da ohal ilan edilirken, kentteki korona virüs vaka sayıları son altı ayın zirvesine ulaşmıştı. Son olarak sporcuların kaldığı olimpiyat köyünde de salgına yakalanan ve testleri pozitif çıkan kişiler olurken, Güney Afrika Milli Takımı’ndan iki futbolcuda da Kovid-19’a rastlanmıştı.

'Vaka sayısı ve görüşmeye bağlı'

Oyunlarla ilişkili olan 50’den fazla kişi şu ana kadar koronavirüse yakalanırken, Tokyo 2020 CEO’su Toshiro Muto, son durumu değerlendiren çarpıcı bir konuşma gerçekleştirdi. Muto Olimpik Komite oturumunda ‘oyunların son anda iptal edilmesinin söz konusu olup olmadığı’ sorusuna, bu durum için vaka sayılarına bakılacağını, gerektiği takdirde organizatörlerle görüşüleceğini belirterek yanıt verdi ve bu olasılığın ihtimal dahilinde olduğu itirafında bulundu.

'Ani bir artış olursa görüşeceğiz'

Toshiro Muro “Korona virüs vaka sayılarının ne olacağını şimdiden öngöremeyiz. Bu nedenle vakalarda ani bir artış olursa, görüşmelere devam edeceğiz. Bu noktada korona vakaları artabilir ya da azalabilir. Tırmanış gerçekleştiğinde ne yapmamız gerektiğini düşüneceğiz” diye konuştu.

Tokyo Olimpiyatları'nın iptal edilmesi için 450 bin imza toplandı

 

Tokyo Olimpiyatları'na katılacak resmi yetkili sayısı düşürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)