E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası'nda teknik arıza CEO'yu işinden etti---

Tokyo Borsası'nda teknik arıza CEO'yu işinden etti

Tokyo Borsası'nda teknik arıza CEO'yu işinden etti
30 Kasım 2020 - 13:20 borsagundem.com

1988 yılından bu yana Tokyo Borsası'nda çalışan, Tokyo Borsası CEO'su Koichiro Miyahara geçen ay borsada yaşanan teknik arıza ve işlemlerin bu sebeple 1 gün durması nedeniyle 1 Aralık itibarıyla görevinden ayrılıyor.

Tokyo Borsası Başkanı ve CEO'su Koichiro Miyahara, borsada 1 Ekim'de yaşanan teknik arıza sebebiyle görevinden ayrılma kararı aldı. Söz konusu arıza sebebiyle Tokyo Borsası'nda 1 gün boyunca işlem yapılamamıştı.

Tokyo Borsası'nın sahibi Japan Exchange Group'tan yapılan açıklamaya göre Miyahara'nın yerine Japan Exchange Group Başkanı Akira Kiyota, borsanın da başkanlık görevini yürütecek.

1988 yılında Tokyo Borsası'nda çalışmaya başlayan Koichiro Miyahara 2015 yılında başkanlık görevini üstlenmişti.

Bu arada Japonya Finansal Piyasalar Regülatörü bugün yaptığı açıklamada Tokyo Borsası'nın tam gün edevam eden teknik arıza nedeniyle yatırımcı güvenine hasar verdiğini ve borsaya iş geliştirme emri yollandığını duyurdu.

'FUJİTSU DA SORUMLULUK ALMALI'

1 Ekim'de yaşanan arıza sebebiyle yaklaşık 30 milyar dolarlık bir işlem hacmi kaybı yaşandığı tahmin ediliyor. Arıza Fujitsu'nun sağladığı Arrowhead isimli sistemde yaşanmıştı.

Borsanın yeni patronu Akira Kiyota, Fujitsu'dan tazminat talep etmeyeceklerini ancak firmanın da sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Koichiro Miyahara arızanın yaşandığı gün, ekibiyle beraber basının karşısına çıkarak, Japon geleneklerine uygun bir şekilde eğilerek özür dilemişti.

Tokyo Borsası’nda 26 yılın en güçlü performansı

Tokyo Borsası'nda işlemler yeniden başlıyor

Borsa İstanbul'da yeni hafta negatif başladı

Kasımda gösterge sinyallerinde öne çıkan şirketler

Pandeminin yükselmeyen hisselerinin rallisi başladı

Asya borsaları düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN30 Kasım 2020 15:38

    bizde olsa üstüne üstlük bir de altın madalyayı bırakın elmas madalma takarlar idi.işti aramızdaki fark.