E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTokyo Borsası yükseldi---

Tokyo Borsası yükseldi

Tokyo Borsası yükseldi
09 Temmuz 2013 - 08:43 borsagundem.com

Yenin 1 ayın en düşük seviyesine yakın seyretmesiyle ihracatçılar değerlendi

Japon ihracatçıların yenin 1 ayın en düşük seviyelerinin yakınlarına gerilemesi sonrasında primlenmesiyle Tokyo Borsası, dün 4 haftanın en sert düşüşünün ardından sıçradı. Bankalar da artan faizlere dayanabileceklerini gösteren rapor üzerine değerlendi.
Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 1.6 primlendi. Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un Japon bankaların, faizler yüzde 3 artsa dahi gerekli sermaye seviyelerini tutturabileceklerini söylemesinin ardından yüzde 1.9 değer kazandı. Endoskop üreticisi Olympos Corp'un hisse satacağını söylemesinin ardından Nikkei 225 Endeksi'ndeki satışlara öncülük etti.
Topix Endeksi'nin yavaş yavaş daha zayıf işlem bandına doğru ilerlediğini, bunun da olumlu bir gelişme olduğunu belirten Mizuho Asset Management Co'nun kıdemli fon yöneticilerinden Masahiko Ejiri, Amerikan ekonomisinin bir hayli sağlam göründüğünü ve Japonya'nın da peşisıra izlediğini söyledi. Ejiri, Tokyo Borsası'nın parlamentonun üst kanadındaki seçimlerin ardından ralli yapabileceğini, Nikkei 225 Endeksi'nin 15.600 puanları yeniden görebileceğini ifade etti.
Topix Endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 4.8 kazançla son 3 haftadaki artışını yüzde 12 ile Nisan 2009'dan bu yana en yükseğine çıkardı. Hisseler yendeki zayıflama ve Başbakan Shinzo Abe'nin 21 Temmuz'daki seçimlerin ardından ekonomik reformları harekete geçireceği iyimserliğinden beslendi.
Yomiuri gazetesinin 6 Temmuz tarihli anketi, Abe'nin Liberal Demokrat Partisi'nin oyların yüzde 44'ünü, ortağı Yeni Komeito'nun da yüzde 5'ini alacağına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)