E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası yükseldi---

Tokyo Borsası yükseldi

Tokyo Borsası yükseldi
17 Şubat 2014 - 08:02 borsagundem.com

Tokyo Borsası günü yüzde 0.6 oranında yükselişle kapandı

Japonya'nın 4. çeyrekte beklentinin altında büyümesi ve yenin güçlenmesi ile ABD'de ilerleme kaydeden tüketici güveni arasında kalan Topix Endeksi, kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. 

Petrol ve kömür şirketleri Topix Endeksi'ndeki sektör grupları arasında en sert düşen sektörleri olurken, kağıt üreticileri kazançlara öncülük etti. İnternet üzerinden alışveriş sitesi Rakuten Inc., 900 milyon dolara Viber mesajlaşma ve arama hizmetini satın alma planını açıklamasının ardından yüzde 7.1 düştü. Gelirinin yarısını Kuzey Amerika'da gerçekleştiren Honda Motor Co., yüzde 0.7 düşmesinin ardından yüzde 0.6 değerlendi.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 1 yükselmesinin ardından Tokyo saati ile 12:40'da yüzde 0.7 yukarıda 1,191.74 puanda seyrediyor. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 artışla 14,418.11 puana çıktı. Yen, dolar karşısında yüzde 0.1 değer kazanarak 101.69'a çıkarak 4. gününde de güçlendi ve Eylül'den bu yanaki kazançlarını genişletti. ABD hisseleri beklentinin üzerinde gelen tüketici güveni verisinin ardından 14 Şubat'ta yükseldi.

Dış faktörlerin Japon hisseleri için kötü olmadığını ve yerel katalizlerin iyi gelmesi hâlinde piyasanın çok fazla yükselebileceğini söyleyen Tokio Marine&Nichido Fire Insurance Co.'nun portföy yöneticisi Yusuke Kuwayama, "ABD'nin makro ekonomisi, kötü hava koşullarına rağmen düzelmeye devam ediyor" dedi.

Bakanlar Kurulu'nun verilerine göre Japonya'nın gayri safi yurtiçi hasılası 4. çeyrekte yıllık bazda yüzde 1 büyüyerek, Bloomberg anketine katılan 37 ekonomistin medyan tahmini olan yüzde 2.8'in altında kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)