E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası yükseldi---

Tokyo Borsası yükseldi

Tokyo Borsası yükseldi
19 Eylül 2013 - 08:40 borsagundem.com

Fed'in teşvikleri azaltmaktan kaçınmasının ardından Tokyo Borsası yükseldi; Topix Endeksi 8 haftanın en yükseğine tırmandı

ABD Merkez Bankası'nın sürpriz bir şekilde tahvil alımlarını azaltmaktan kaçınması üzerine Japon hisseleri değerlendi; Topix Endeksi 8 haftanın zirvesine yükseldi.
Altın üreten ve rafine eden Sumitomo Metal Mining Co., külçe altının Fed'in kararı sonrasında yükselmesi üzerine yüzde 7 değer kazandı. Asya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp., yenin, dolar karşısında 3 haftanın en yükseğine işaret etmesiyle yüzde 0.6 primlendi. Sega Sammy Holdings Inc. ve Konami Corp.'un hisseleri, Caesars Entertainment Corp.'un Japon kumarhanelerinde olası ortaklıklar için oyun üreticileriyle görüşüğünü söylemesinin ardından yüzde 5'in üzerinde değerlendi.
Topix Endeksi yüzde 1.4 kazançla 1,209.33 puana yükselerek 24 Temmuz'dan bu yana en yüksek kazanışına yöneldi. Endeksteki 33 sektörün tamamı kazanç sağlarken, endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 56 üzerine oldu. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.6 artışla 14,736.80 puana yükseldi.
Piyasanın genel olarak şaşırmış olduğunu ve her şey bütün olarak bakılırsa bunun olabilecek en yumuşak yaklaşım olduğunu belirten IG Markets Ltd.'ın baş piyasa stratejisti Chris Weston, bunun da şu an hisselerde olmak için bir başka neden olduğunu, Fed'in bu hususta hisse alımları için  yeşil ışık yaktığını söyledi.
Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 yükseldi. Endeks dün Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve politika yapıcıların aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını aynı seviyede bırakmasının ardından rekora tırmanmıştı. ABD Merkez Bankası daha fazla ilerleme sinyali gerektiğini ve yüksek faizlerin genişlemeyi tehdit ettiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)