E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası yükseldi---

Tokyo Borsası yükseldi

Tokyo Borsası yükseldi
02 Eylül 2013 - 08:28 borsagundem.com

Yendeki zayıflama ve Çin'in imalat verisindeki ilerlemenin desteğiyle Tokyo Borsası yükseldi

Verilerin Japonya'da yerel sermaye harcamalarında toparlanma ve Çin'de imalatın büyüdüğüne işaret etmesi, yendeki zayıflamanın da otomobil üreticilerini desteklemesiyle Tokyo Borsası artış kaydetti.
Asya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 1.4 kazanç sağladı. En büyük gelir kaynağı olarak Japonya dışındaki Asya'yı gören sanayi robotları üreticisi Fanuc Corp., Çİn'de fabrika üretiminin 16 ayın zirvesine tırmanmasının ardından yüzde 2.5 primlendi. TÜketici finansmanı şirketi Acom Co., banka dışı borçlanmanın toparlanmaya başladığı haberi üzerine yüzde 13 sıçradı. Tokyo Electric Power Co., Fukushima Dai-Ichi nükleer santralinde yeni sızıntıların bulunduğunu söylemesinin ardından Nikkei 225 Endeksi'nde en sert düşüş kaydeden hisse oldu.
Topix Endeksi yüzde 1.1 kazançla 1,118.75 puana çıktı ve endeksteki 33 sektör grubunun 5'i hariç hepsi değer kazandı. Endeks Ağustos'ta yüzde 2.3 kaybederek Kasım 2008'den bu yana en uzun süreli aylık düşüş sürecini kaydetti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.5 artışla 13,591.31 puana çıktı. Yen, dolar karşısında yüzde 0.5 zayıflayarak 98.63'e geriledi.
Dolar/Yen'de 98 seviyesinin Japon hisseleri için pozitif olduğunu belirten Sumitomo Mitsui Asset Management Coı.'nun kıdemli stratejistlerinden Masaru Hamasaki, "Çin'in PMI'ı da, ne kadar süreceği belli olmasa da olumlu algılanıyor. Sermaye harcamaları verisi Japonya'nın ekonomik büyüme görünümündeki artış için destekleyici. Bu da bir artı" dedi.
Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri bugün yüzde 0.7 yukarıda seyrediyor. Endeks Suriye'ye askeri müdahale olasılığı üzerine 30 Ağustos'ta yüzde 0.3 kayıpla Mayıs 2012'den bu yana en sert aylık düşüşünü kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)