E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası karışık seyretti---

Tokyo Borsası karışık seyretti

Tokyo Borsası karışık seyretti
03 Ekim 2013 - 09:11 borsagundem.com

Sigorta şirketleri gerilerken, alet üreticilerinin yükselmesiyle Japon Topix Endeksi, kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi

Japonya'da sigorta şirketleri değer kaybederken alet üreticilerinin sektör gruplarındaki kazançlara öncülük etmesiyle Topix Endeksi dalgalı seyretti.
Dünyanın en büyük endoskop üreticisi Olympus Corp. yüzde 3.3 yükseldi. Klima üreticisi Daikin Industries Ltd., serbest nakit akışının bu yıl pozitif olabileceği haberi üzerine yüzde 5 değerlendi. Topix Endeksi'ndeki sigorta şirketleri göstergesi  yüzde 1.3 düştü.
Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.3 düşmesinin ardından yüzde 0.1'in altında kazançla 1,175.49 puana çıktı. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 7.3 altında oldu. Topix Endeksi son 4 günde düşüş kaydetti. Japonya Başbakanı Shinzo Abe 1 Ekim'de tüketim vergisini artıracağını ve etkileri yumuşatmak için teşvik planı hazırlayacağını söyledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 14,153.41 puana indi.
Japonya'da satış vergisi ve teşvik paketinin açıklanmış olmasından ötürü şu anda büyük bir katalizin olmayacağını belirten SMBC Friend Securities Co.'nun stratejistlerinden Toshihiko Matsuno, "Bir sonraki büyük şey bilanço sezonu ve o da biraz uzakta" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)