E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası geriledi---

Tokyo Borsası geriledi

Tokyo Borsası geriledi
04 Eylül 2013 - 08:31 borsagundem.com

ABD'nin adım adım Suriye'ye askeri müdahale düzenlemeye ilerlemesiyle Tokyo Borsası, dünkü sıçramasının ardından geri adım attı

Suriye'deki askeri müdahale olasılığının giderek gerçeğe dönüşmeye başlamasıyla Tokyo Borsası, dün Topix Endeksi'nin 1 ayın en büyük sıçramasını yapması sonrasında düşüş kaydetti.
Endoskop üreticisi Olympus Corp., şirketin İngiltere'de muhasabe usûlsüzlüğü iddiasıyla yargılanacağını söylemesinin ardından Nikkei 225 Endeksi'nde en çok değer kaybeden hisse oldu. Tokyo Electric Power Co., kamu hizmeti şirketlerinin dün yüzde 3.7 düşmesinin ardından bugün yüzde 3.6 gerileyerek sektör şirketlerindeki düşüşe öncülük etti. Petrol rafinerisi Showa Shell Sekiyu K.K., ham petrolün dün artış kaydetmesi ve Barclays Plc'nin hisse notunu yükseltmesi üzerine yüzde 2.3 değerlendi. Fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., hisselerini geri alma planı üzerine yüzde 4.1 tırmandı.
Topix Endeksi dün yüzde 2.8 kazançla 2 Ağustos'tan bu yana en büyük sıçramasını yapmasının ardından yüzde 0.2 kayıpla 1,146.71 puana geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6 düşüşle 13,900.96 puana indi.
Suriye'nin piyasaları psikolojik olarak olumsuz etkilediğini ve son birkaç günde yükselen Japon hisselerindeki kâr realiazsyonu için bir kataliz olduğunu belirten Daiwa SB Investment Ltd.'ın baş stratejisti Soichiro Monji, "Ortadoğu'nun Japon hisselerine doğrudan etkisi sınırlı olsa da, petrol fiyatlarındaki artış, enerji üreticileri için negatif bir faktör" dedi.
Standard&Poor's 500 Endeks Vadeliler büyük bir değişiklik kaydetmedi. Endeks dün ISM İmalat Endeksi'nin Ağustos'ta 55.7 puana çıkarak Haziran 2011'den bu yana en yükseğine işaret etmesi üzerine yüzde 0.4 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)