E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTokyo Borsası dalgalandı---

Tokyo Borsası dalgalandı

Tokyo Borsası dalgalandı
01 Temmuz 2013 - 08:38 borsagundem.com

Topix endeksindeki zayıf işlem hacimlerinin arasında Tokyo Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi

Sigorta ve havayolu şirketleri değerlenirken, imar ve enerji şirketlerinin düştüğü Tokyo Borsası dalgalı seyir izledi. Topix Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük güniçi ortalamanın yüzde 38 altına işaret etti.
Sigorta şirketleri yüzde 2.3 ile Topix endeksindeki 33 sektörü arasında en büyük sıçramayı yaptı. Aeon Co., Nikkei gazetesinin Japonya'nın en büyük perakende şirketinin 7 yılın en büyük çeyrek dönem operasyonel kârını açıklayacağını söylemesinin ardından yüzde 1.5 değerlendi. Shimamura Co., kârlardaki düşüş üzerine yüzde 5.6 değer kaybetti. Hisamitsu Pharmaceutical Co., ilaç üreticisi şirketin ABD'den bir ilacı için onay alması sonrasında yüzde 6 primlendi.
Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.2 kazançla 1,136.18 puana çıktı. Endeks son 2 işlem gününde yüzde 6 ile 8 Aralık'tan bu yana en büyük rallisini yaptı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 katıpla 13,639.34 puana düştü.
Piyasanın risk iştahı açıkken bile duraksızın alınmadığını belirten Mizuho Trust&Banking Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Hitoshi Asaoka, yatırımcıların seçici olduğunu ve kazançlara göre alım yağtığını söyledi.
Hisseler Tankan endeksinin 7 çeyrektir ilk kez büyük imar şirketleri arasında iyimserliğe işaret etmesinin ardından yükseldi. Endeks Mart'ta -8'den Haziran'da +4'e yükseldi. Beklenti endeksin +3 olarak geleceği yönündeydi.
Çin'de imalatın Haziran'da 4 ayın en düşük hızında büyüdüğünü gösteren verinin ardındansa hisseler düşüşe geçti. Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerin göre PMI 50.1 puana ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)