E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası 3 ayın zirvesinde---

Tokyo Borsası 3 ayın zirvesinde

Tokyo Borsası 3 ayın zirvesinde
03 Haziran 2014 - 10:28 borsagundem.com

Japonya'da Topix endeksi, Mart'tan bu yana en üst seviyeden kapandı

Japonya'da Topix endeksi, yenin dün son iki ayın en dik düşüşünü kaydetmesinin ardından yükselerek, Mart'tan bu yana en üst seviyeden kapandı. 

Nomura Holdings, aracı şirketlerin Topix endeksindeki 33 grup arasında en dik artışı kaydetmesi üzerine yüzde 0.9 yükseldi. Seibu Holdings Inc. yüzde 2.1 tırmandı. Daio Paper Corp., 22.4 milyar yen (219 milyon dolar) hisse satışı yapacağını açıklaması ile yüzde 7.1 geriledi. 

Topix endeksi Tokyo'da yüzde 0.7 yükselerek günü 1,228.59 puan ile 11 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeden tamamladı. Nikkei 225 endeksi yüzde 0.7 artışla 15,034.25 olurken, küçük ölçekli şirketlerin endeksi TSE Mothers Endeksi üst üste 11. günde yükselerek en uzun kazanç periyodu rekoru kırdı. Yen dolar karşısında dünkü yüzde 0.6'lık düşüşün ardından bugün 102.37 yen seviyesinde tutundu. 

SMBC Friend Securities Co. şef stratejistlerinden Toshihiko Matsuno, "ABD iyi ekonomik verilerin desteği ile faiz yükseltmeye başlarsa, Japonya hisseleri yendeki zayıflama ile toparlanacaktır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)