E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTokyo 2020 öncesi korona virüs endişesi---

Tokyo 2020 öncesi korona virüs endişesi

Tokyo 2020 öncesi korona virüs endişesi
01 Şubat 2020 - 14:41 borsagundem.com

Çin başta olmak üzere birçok ülkede ölümlere sebep olan korona virüs tehlikesi bu kez Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için büyük endişe yarattı

24 Temmuz’da Japonya’nın başkenti Tokyo düzenlenecek olimpiyat oyunları öncesi korona virüsün bölgede yaygınlaşması organizasyonun iptal edileceği iddialarını güçlendirdi.

Olimpiyat komitesi üyelerinin henüz iptal kararı almadığı fakat gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi.

‘HAZIRLIKLARIMIZ PLANLANAN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR’

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) korona virüs sebebiyle organizasyonun iptal edileceği iddialarına cevap verdi. Komiteden yapılan açıklamada, “Tokyo 2020 için hazırlıklar planlandığı gibi ilerliyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi olarak tüm milletlerin temsilcileri ile bu konu hakkında iletişim halindeyiz. Bulaşıcı hastalık gibi konular ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile görüşüyoruz.” İfadelerine yer verildi.

KORKUTAN AÇIKLAMA: AŞILAR YETERLİ SEVİYEDE DEĞİL

Tokyo Uluslararası Sağlık Üniversitesi Halk Sağlığı Profesörü Kojo Wada’dan korkutucu açıklama geldi. Wada, virüsün yaygın hale geldikçe tehlikeli olduğunu ve üretilecek aşıların Tokyo 2020’nin başlangıcına kadar yetişmeyeceğini ifade etti.

Kojo Wada, “Koronavirus aşıları muhtemelen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’na kadar hazır hale gelemeyecek. Oyunlar öncesinde Temmuz ayında ziyaretçi akınından kaynaklanan sağlık risklerinin incelenmesi büyük önem arz ediyor” açıklamasında bulundu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın iptal edilmesi konusunda Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) son kararı bekleniyor.

FİLENİN SULTANLARI DA TOKYO’DA OLACAK
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki rakipleri dün belli olmuştu. Filenin Sultanları B Grubu’nda Çin, ABD, Rusya, İtalya ve Arjantin ile eşleşmişti.

Tokyo 2020 için kota alan Türk sporcular şunlar:
Atletizm: Kaan Kigen Özbilen (maraton), Polat Kemboi Arıkan (maraton), Mert Girmalegesse (maraton), Yasemin Can (5 bin ve 10 bin metre), Eda Tuğsuz (cirit atma), Ramil Guliyev (200 metre), Meryem Bekmez (yürüyüş), Özkan Baltacı (çekiç atma), Necati Er (3 adım atlama), Salih Korkmaz (yürüyüş), Yasmani Copello (400 metre engelli)

Yelken - Cimnastik
Ecem Güzel (laser radial), Alican Kaynar (finn), Deniz Çınar (470), Ateş Çınar (470), Dilara Uralp (rüzgar sörfü) - Nazlı Savranbaşı (genel tasnif), Ferhat Arıcan (genel tasnif), İbrahim Çolak (halka), Ahmet Önder (paralel bar)

Güreş
Rıza Kayaalp (grekoromen 130 kilo), Cenk İldem (grekoromen 97 kilo), Taha Akgül (serbest stil 125 kilo), Süleyman Atlı (serbest stil 57 kilo)

Yüzme - Atıcılık
Berkay Ömer Öğretir (100 metre kurbağalama), Viktoria Zeynep Güneş (200 metre karışık), Beril Böcekler (800 ve 1500 metre serbest), Emre Sakçı (100 metre kurbağalama). - İsmail Keleş (10 metre havalı tabanca), Yusuf Dikeç (10 metre havalı tabanca), Özgür Varlık (25 metre çabuk atış tabanca)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)