E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTogo Kuleleri hurda karşılığı yıkılıyor---

Togo Kuleleri hurda karşılığı yıkılıyor

Togo Kuleleri hurda karşılığı yıkılıyor
15 Ağustos 2022 - 13:00 borsagundem.com

Ankara Büyükşehir Belediyesi ( ABB), TOGO Kuleleri’nin yıkımı için ‘hurda karşılığı‘ ihale ilanı açtı. Hurda karşılığı yıkım için ihale açan ABB, işin muhammen (tahmin edilen) bedelini 25 milyon 913 bin 416 TL olarak belirledi.

Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu imar değişikliğine ilişkin mahkeme kararları gerekçe gösterilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Aralık 2019’da mühürlenen TOGO Kuleleri’nin yıkımı için ihale süreci başladı.

Bu gece Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla kulelerin yıkımı için ihaleye çıkılacak. ‘Kapalı teklif’ usulüyle düzenlenecek ihalede iş ‘enkazdan çıkacak hurda’ karşılığı yapılacak.

Hurda karşılığı yıkım için ihale açan ABB, işin muhammen (tahmin edilen) bedelini 25 milyon 913 bin 416 TL olarak belirledi.

Eski CHP Milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu TOGO Kuleleri, imar değişikliğine ilişkin mahkeme kararları gerekçe gösterilerek ABB tarafından Aralık 2019’da mühürlenmişti.

Şubat 2021’de, Danıştay 6. Dairesi, kulelere yönelik Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı ve yerel mahkeme ile istinaf mahkemesinin gizli emsal artışını iptal ettiği kararı onamıştı.

Mahkemenin kararıyla, 'Gizli emsal artışının usulsüzlüğü', 'şehircilik ilkelerine aykırılık' ve 'binanın kaçak inşa edildiği' mahkeme kararıyla tescillenmişti. Yavaş başkanlığında TOGO Kuleleri’ne ilişkin yapılan encümen toplantısı sonucunda ise mühürlü olan kulelerin yıkım kararı alınmıştı.

Togo Kuleleri inşaatı için yıkım kararı alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.16 Ağustos 2022 04:00

    MADDİ SUÇLARA MADDİ CEZA OLMALI BİNALARI KISMEN YIKTIRMANIN KİME NE YARARI OLUR? KİMSEYE YARARI OLMAZ-KAÇ DAIRE FAZLADAN YAPILDIYSA ÖRNEĞİN 20 DAİRE OLSUN HER BİRİ İÇİN BELEDİYE BİR MİLYON TL PARA CEZASI YAZSIN 20 MİLYON TL ÖDENİNCE RUHSAT VERSİN 20 MILYON TL İLE DE 500 SOSYAL KONUT YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE EMLAKÇI KOMİSYONU ALMADAN KEFİL SARTI ARAMADAN KİRAYA VERSİN KONUT KITLIĞI ÇEKİLDİĞİ BU ZAMANDA KONUTLARI KISMEN DE OLSA YIKMAK AKILLICA OLMAZ BOYLECE AYRICA 20 YUKSEK GELİRLİNİN 500 DE DÜŞÜK GELİRLİ VATANDASIMIZIN BARINMA/KONUT SORUNU ÇÖZÜLÜR PARA CEZASI YAZILMASI/YAZILACAĞI DİĞER YAPILARA EMSAL OLUR

  • Türkoğlutúrk16 Ağustos 2022 08:49

    Keşke bütün kaçak yapılar yıkılsa. kentler imar aflari sayesinde iğrenç oldu.togo nün yıkılması dilerim diğer kaçakların yıkılmasının önünü açar.

  • baran15 Ağustos 2022 21:14

    Sapasağlam Ankapark ın da ....nı bellediler.  Kendi işçilerine hurda niyetine talan ettirip sorumluluğunu da başkalarına atmazlar mı?  Bunların hizmetten anladıkları bu oluyor!  Bunlar hurdaya çevirmeyi ve yıkmayı iyi biliyorlar.  Yıkım ekibi ne de olsa!

  • Türkoğlutúrk16 Ağustos 2022 08:51

    Ben yaptım yasa tanımam atı slan Üsküdarlı geçti bal tutan parmağını yalar gibi şeyler ortadan kaldırılıp hukukun üstünlüğü gelir,dilerim.

  • baran15 Ağustos 2022 20:10

    Milli serveti hurda fiyatına yıktırmak nasıl bir alçaklıktır?  Acaba ne gibi  bir pazarlık umuyor?  

  • Türkoğlutúrk16 Ağustos 2022 12:37

    Milli servet beton mu oluyor.

  • İbrahim ODABAŞ 15 Ağustos 2022 20:04

    Köyde bile izinsiz bir kümes yapamıyoruz Ankara göbeğinde devasa iki kule yapılmış mls iş bitince kaçak kuçak yerleri olduğu anlaşılmış yazıklar olsun

  • Burhan Özdil 15 Ağustos 2022 17:04

    Bu millettin bir adım ileri gidemeyeceği belli zaten. yaparken yetkililer neredeydi. Madem yapıldı hazır yapılan şey onca para emek neden yok edilir. Devlet el koyar suçluya cezasını verirdi. Devlet kurumları aracılığı ile kamu malına zarar vermektir bunun adı. Mİlletin malını gasbetmek isteyen birini devlet yakalamış. Ancak malı ortadan kaldırarak adalet kuracağını sanıyor ama yine kamuya devlete zarar veriyor. 

  • Türkoğlutúrk16 Ağustos 2022 08:51

    Onu parselciye sor.hatta yiyorsa o parselciyi yargıla.

  • baran15 Ağustos 2022 15:42

    Bu soytarıların yıkmak için geldiğini her zaman söylemişimdir.  Bu karaktersizler  fırsatını bulsalar ne köprü bırakır ne tüp geçit.  

  • Türkoğlutúrk16 Ağustos 2022 08:52

    Noldu çaldım cirptum devri bitiyor diye uzuluyormusun