E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTOGG çekilişine katılanlardan şanslı 20 bin kişi bugün belirlenecek---

TOGG çekilişine katılanlardan şanslı 20 bin kişi bugün belirlenecek

TOGG çekilişine katılanlardan şanslı 20 bin kişi bugün belirlenecek
29 Mart 2023 - 03:09 borsagundem.com

Türkiye'nin ilk akıllı cihazı Togg T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek dijital çekiliş, bugün noter huzurunda yapılacak. Çekiliş sonucu şanslı 20 bin kullanıcının yanı sıra 20 bin kişilik de yedek liste belirlenecek.

Togg'dan yapılan açıklamaya göre, T10X için ön sipariş sürecinde ön ödeme sistemi kapatıldı.

177 BİN 467 KİŞİ KATILIM GÖSTERDİ

16-27 Mart'ta Trumore uygulamasından ve Togg web sitesi üzerinden ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi, bugün noter huzurunda yapılacak dijital çekilişe katılmaya hak kazandı.

Togg'un, internet sitesi ile Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş numaralarıyla ad ve soyadlarının ilk harflerinin bulunduğu sıralı listeyi açıkladığı kullanıcılar arasından şanslı 20 bin kişi, 2023 yılında teslim edilecek T10X için ön sipariş hakkı kazanacak. Asıl ve yedek liste dışında kalan kullanıcıların yaptıkları ön ödemeler de (60 bin TL) Trumore cüzdanları üzerinden iade edilecek.

20 BİN KİŞİLİK YEDEK LİSTE

Çekiliş sonucu ayrıca, şanslı 20 bin kullanıcının yanı sıra 20 bin kişilik yedek liste de belirlenecek.

2023 yılı için planlanan teslimatlarda iptallerin yaşanması halinde yedek listedeki kullanıcılar devreye alınacak. Ancak 2023 yılı teslimatları için yedek listeden asıl listeye geçemeyenler 2024 yılı ocak ayı itibarıyla belirlenecek yeni paket ve konfigürasyon seçenekleriyle T10X sipariş edebilecek.

Bu siparişi verenler, 2024 yılı haziran ayına kadar herhangi bir çekilişe girmeden akıllı cihazlarını teslim alabilecek.

LİSTEYE GİRENLER İÇİN ÇEŞİTLİ AYRICALIKLAR

Çekiliş sonuçlandığında asıl ve yedek listeye girmeye hak kazanan 40 bin kişi, akıllı cihazlarını teslim almaya kadar geçen süre boyunca da çeşitli ayrıcalıklara sahip olacak. Kullanıcıların hesaplarına nisan ayından itibaren teslimat gerçekleşene kadar geçen zaman için ilave garanti süresi eklenip Trugo'dan da aylık 85 kWs (WLTP ~ 500 km yol karşılığı) enerji dolum hakkı tanımlanacak.

​​​​​​​Togg sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak çekilişte, sipariş hakkı kazanan kullanıcılar, akıllı cihazlarının teslimat tarihi geldiğinde ön ödeme tutarı düşülmüş bir şekilde kalan ödemelerini yapacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TS Toggdan Sonra29 Mart 2023 15:23

    TOGG kullanan daha önce araba değil eşeğe bindiğini düşünecek. Millet aldığı içğn hiçbir geliştirme yapmadılar. Sıfır akılı araçlar ürettiler.

  • Turgut29 Mart 2023 15:01

    Dünya araç piyasasında tedarik sorunu masalıyla büyük markalar aralarında kartel oluşturarak üretimi kısıp fiyatları artışını sürekli hale getirdi. TOGG TX 1.0 ve yeni modellerle üretimi üst limite taşımayı başarırsa dünyada momentumu değiştirir. Şarj istasyonu yatırımları yetersiz teşvik edilmeli şahıslarda avm ler siteler otoparklar her yerde olmalı ve yeni nesil mazot benzin kokusuz yaşam alanı olan istasyonlar kurulmalı.

  • Tarkan29 Mart 2023 14:50

    Alanların bir kısmı ertesi gün 2.5 milyondan ilana koyar.

  • Ssk29 Mart 2023 11:26

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Mucise Reis : )29 Mart 2023 10:44

     1-kdv gider ... 5 yıl amortısmana tabi tutuluyor 1,000,000 tl kurumlardan düşüş oluyor ödeyeceğin kardan düşüyor kademe kademe... kredi çektın otomobil diyelim bu kredi faizleride gider yazılıyor bir güzel... devlete ödenecek kurumlardna düş... otomobiline elektrık yoldurdun yakıt, bunuda düşüyorusn :D %18 kdv ödemenden düşüyorsun, vb... yani şirket aracı 1,000,000 alsada, aslında yarı yarıya geliyor otomobil, ödeyeceği ticari kdv, kurumlar vergisi,fennimuayene, mtv ödemesi, lastik gideri, bakım onarım, otopark, bakım onarım, yakıt, hepsi gider... birde düz asgaricüretli alsın :D zaten alamaz , hadi aldı diyelim.... 1 tane giderini yansıtamıyor.. :D ücretli gelir vergisini tıpış tıpış ödüyor. ister toog ister c oto fark etmez. Burada ücretli eziliyor. Vergi sistemi adil mi sizce ? köprüden geçen biri işyerine verince faturai geçiş vb. kdv leri, mazotu, yakıtları vb ödeyeceği gelirden hep düşüyor. TOGG deil mesele sadece...

  • Mucise Reis : )29 Mart 2023 13:12

    Yusuf Bana Çıkacak ... :D fiyatı fark etmez... 2 BTC fiyatı geçmesin yeter  ki : )) ... TC de Deniz kenarında takılıcam. Arkasına bir de ek karafan felan düşünüyorum, Tamamen doğal  hayatı atılcam 1 aytatil.. ... Starlink uyduda bağlayınca (bin tl felan model, umarım çeker ) Elan 'ın tamam artık. Yeter beeeeeeeeeeee yaşamadıktan sonra ne edeyim parayı pulu ... yarışırız senle Yusuf... yollarda... Bir de kalite çadır düşünüyorum...

  • YUSUF KALEKAPISI29 Mart 2023 11:16

    Ben iki tane Togg yazıldım.Umarım çıkar.Yarı fiyatına.

  • K329 Mart 2023 10:34

    ŞAHİNMİ ALIYORSUN 1MİLYON A CANAVAR GİBİ GOLF ALIRIM..........SAHİNİN BİLE 2 ELİ VAR..............

  • 1E429 Mart 2023 10:19

    Kedi erişemediği ciğere mundar dermiş. Bir kerede vatan millet için yapılan  kıymetli şeylere çirkeflik yapmayın yahu. Bu kadar vatan haini besleyen başka bir millet tanımıyorum olacağını da zannetmiyorum. 

  • Mucise Reis : )29 Mart 2023 10:19

    Herkesde binmesin yahu ? aten içi elektrınık aksam dolu, o arabanın içindeki aylık gprs yi ödeyemezsiniz siz :D internet kaç para biliyonuz mu ? ev internetleri ? ...Hem otomobilden alışlverş kim yapacak ? 1000 tl ye ayakkabımı alacaksın ? : ) git pazaryerine al ayakkabını. Herkes haddini bilsin lütfen.hgs yok plakanda otobanlara girmezsin paran yok köpriden geçmezin senin neyine ? lüks arana :D

  • Mucise Reis : )29 Mart 2023 10:04

    Evet, çalıştık, alınteri döktük, para kazandık. Bırakında gezelim artım :D ...bü dünyaya otobüsler, minibüsler, 22tl litre olan pahalo mazot vb nasıl tadabiliriz... hafatada 45 saa tçalış sende git bir otomobil al. Zaten ABD de herkes 3 ayda rahat bi otomobil alabiliyor. ülkemizdede milli yetli otomobil olması ve her vatandaşımızın rahatlıkla alıp kullanması harika bişi. Alamayanlarda çalışmayan tembel insanlardır. İtalyaya var milli araçlarını her kişi alabiliyor. Fransaya bak milli yerlia raçlarını alabiliyor. ülkemizde neden alamayalım ? bırakın bahane yapmayı. ülkemizd eişsizlik % 10 altında, %90 çalışıyor, aynı evde yaşayan bir çok insan var ve evde büyük gelirler oluşuyor, şimdi 20 bin nedir ? 85 milyon nufusa vurunca ? ... daha fazla verilmeli rahat rahat gezelim yaz geliyor kovid yok, bir daha mı gelecez dünyaya ? 

  • Gariban 29 Mart 2023 09:55

    Evet gördüğünüz gibi artık iktidarın halka söyleyebileceği, verebileceği  hiç bir şey kalmadı. Sahi bu para kimde var. Tabiki AKP zenginlerinde.

  • Mert29 Mart 2023 07:53

    Şanslı mı hahaha sanki bedava verecekler de çekiliş yapıyorlar. Gidin bulgaristandan mercedes getirin binin 600 bin lira

  • xyz29 Mart 2023 05:36

    Birileri bu ülkede kirasını ödeme ve karnını doyurma derdinde. Birileride bir milyon ödedim otomobil kurası bana çıkacak mı derdinde. Müslümanlık bunun neresinde. Ūlkenin yarısından fazlası süt, yoğurt ve peynir alamıyormuş ve yiyemiyormuş. Bakın kırmızı et demiyorum. Onu yiyen TOGG alanlar gibi şanslı.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM29 Mart 2023 10:28

    Ben fakir görmüyorum.git bak çarsıya lüks yerlere insan kaynıyor.sonra hükümet biraz faiz indirdimmi otomotiv bayilerinde sıfır ikinci el otomotiv ve milyionluk evler peynir ekmek gibi gidiyor yoksatıyor .bunlara ne diyeceksin.zengin düşmanı seni.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL29 Mart 2023 10:26

    Ali babacan çıkmış basına bunun neresi TÜRK MALI toplama demiş idi.bugün ülkemizden mercedes in motoru paraçaları ve diğer parçaları bizim ülkemizdeki fabrikalarından dahi gitmektedir. Ali babacan basına çıkmış biz iktidara gelince BAYKAR MAKİNA ya dokunacağız demiş idi.demek sizler iktidara gelince hiç bir vizyon ve projeniz olmadığından tüm silah ve otomotiv fabrikalarını kapatacaksınız.çünkü abd ve ab ülkeleri yani ağbabalarınız bunu istemektedir.

  • ALİ KODUŞ29 Mart 2023 10:24

    Bu çağda böyle zihniyetler böyle vatanhainleri böyle koykoycular böyle servet düşmanı milletini ve halkını hükümete ve devletine karşı kışkırtan zihniyetler kominist ülkelerinde dahi yoktur.Bugün abd de 300 milyon nufusu var ama halkın beşte birisi evsizler iş bulamıyorlar ve sokaklarda yaşamaktadırlar.Ne yapacağız bu otomobilleri üretmez isek senin dediklerin olacak mı.bak avrupa devletleri dünya bile her gün kaynamaktadır.

  • xyz29 Mart 2023 05:14

    Neresi şanslı anlamadım. Bir milyon TL si ile araba alacak. Sanki bedava otomobil çekilişi var.

  • Recai29 Mart 2023 04:57

    950 bine araba kalmadı piyasada, kura çıkanlar şanslı. Sonuçta motor alman bosch marka, pil çinden, kaporta Türk ustalardan. Zararına satıyorlar, ithal edilen %70lik kısmı bile 1milyondan fazla ediyordur dolar 19u geçtiği için

  • Atskan29 Mart 2023 04:45

    Keşke benim olsa